Partizan

Mornar želi iznenađenje u Zagrebu

Zavisno od ugla posmatranja, i FMP i Mega Leks su posle prvog kola mogli da upišu po plus u kolonu sa pobedama, ili minus u kolonu gde idu porazi, međutim, na strani jednog tima je bila sreća, dok se kod drugog desio mali nedostatak iste u odlučujućim trenucima utakmice.
Tako se dogodilo da u prvi duel nove sezone, FMP ulazi posle poraza u Zadru, a Mega posle preokreta i trijumfa protiv Olimpije u Sremskoj Mitrovici. FMP je ovih dana dobio i pozivnicu za učešće u Evrokupu, što znači da bi u slučaju prihvatanja bio jedini predstavnik srpske košarke u tom takmičenju.
Rivali su na kraju prethodne sezone bili akteri veoma neizvesne plej-of serije u polufinalu prvenstva Srbije, koja je rešena tek posle pete utakmice, a pobednik je bila Mega. Ovaj susret je zanimljiv i iz razloga što će to biti prvi okršaj ovih timova u regionalnom takmičenju. Kuriozite vezan za susret je da u njemu učestvuju dva najmlađa tima u ABA ligi sa samo jednim igračem rođenim pre 1990. godine!
Trener domaćeg tima Slobodan Klipa ima sve prvotimce na raspolaganju, dok njegov kolega na drugoj strani, Dejan Milojević ne računa na povređene Stefana Glogovca i Ognjena Čarapića.
Utakmica počinje u 19 časova.
Mornar je u prvom kolu pokazao da se na bodove u Baru neće moći olako računati u ovoj sezoni, a posle nesrećenog poraza o Partizana, po svoju prvu pobedu u ABA ligi, ekipa Mihajla Pavićevića je pošla u Zagreb gde će u Draženovom domu pokušati da otmu bodove veoma ozbiljnoj ekipi Cibone.
Cibona je u prvom kolu savladala Igokeu u gostima, a najbolji u timu Damira Mulaomerovića je bio Željko Šakić, koji je pored 18 ubačenih poena imao i 9 uhvaćenih lopti. Cibona ove sezone računa na solidnu kombinaciju iskusnih košarkaša kao što je Željko Joksimović (35) i onih mlađih kao što je centar Ante Žižić (19), koji je Igokei ubacio 17 koševa.
Za razliku od Cibone koja u svojim redovima ima samo jednog Amerikanca, Mornar ima ih ima četvoricu, pa je jasno odakle će dolaziti najveća pretnja po Vukove.
Utakmica počinje u 21 sat.