Hauv

Može li Edi Hauv do pobede nad velikanom?

Bornmut i Arsenal su 2016. godinu okončali ligaškim pobedama, ali nemaju iste šanse da tako započnu i 2017. Pred okršaj na Vitaliti stadionu u utorak uveče, daleko više razloga za zadovoljstvo dosadašnjim delom sezone ima Edi Hauv, nego njegov suparnik na klupi Tobdžija, Arsen Venger.

Posle sjajne debitantske godine, Hauv i njegov Bornmaut i u ovoj kampanji pokazuju da neće biti samo slučajni prolaznici u Premijer ligi. Pobeda protiv jednog od najboljih klubova na ostrvu bi sigurno bila fantastičan podsticaj Trešnjama pred nastavak takmičenja u šampionatu Engleske.

Nažalost, Hauv ne može da uvrsti u sastav povređene Stiva Kuka i Denija Pua, kao ni Džeka Vilšera koji nema pravo igranja kao fudbaler koji je na pozajmicu stigao iz Arsenala.

Situacija u Vegerovoj ekipi je manje-više nepromenjena sa nekoliko fudbalera koji su povređeni već duže vreme (Kazorla, Mertesaker, Debiši), ali u sastavu treba očekivati Mesuta Ozila koji je preskočio meč sa Kristal Palsom, kao i oporavljenog Škodrana Mustafija.

Arsenal je favorit na papiru, ali će mu za pobedu sigurno biti potrebno mnogo energije , trčanja i agresivnosti, jer je Hauv uspeo da upravo u tim segmentima igre izvuče maksimum iz svoje ekipe koja ne obiluje preterano poznatim imenima.

Duel na Vitaliti stadionu je prvo gostovanje Arsenala posle dva uzastopna decembarska poraza od Evertona i Mančester Sitija i sigurno je da tobdžije interesuju jedino tri boda.

Arsenal je bio bolji od Bornumta u sva tri prethodna okršaja, a jedini gol u te tri utakmice su primili u novembarskom okršaju i to iz jedanaesterca!

Bornmut nema previše čvrstu odbranu, a Arsenal želi da dođe do pobede – logičan izbor za tip je GG i 3+.

Utakmica počinje u 20:45.