Gvardiola

Može li Gvardiola najzad da pobedi nekog konkurenta?

Baš u trenutku kada je trebalo da u punoj meri potvrdi ozbiljnost pretenzija na titulu, Arsenal je poražen na Mersisajdu i to od Evertona koji je daleko od neke blistave forme.
Uoči poraza na Gudisonu, Vengerovi fudbaleri su odolevali svojim protivnicima u 14 prvenstvenih kola, zabeleživši 10 pobeda i 4 remija. U stvari, jedini timovi koji su pobedili Tobdžije u dosadašnjem delu prvenstva Engleske, dolaze iz istog grada – Liverpula!
Mančester Siti je razočarao svoje navijače u mečevima protiv direktnog konkurenta Čelzija i šampiona Lestera toliko da ih ni pobeda protiv Votforda u prethodnom kolu nije razuverila da u timu ne ide sve prema predsezonskim planovima.
U ovom momentu Građani zaostaju čak 10 bodova za Čelzijem, a loš dan na Etihadu bi možda mogao i da ih košta snova o trofeju!
Nažalost, Gvardiola ni u ovm susretu neće moći da računa na Fernandinja i Aguera, a definitivno ga nije obradovala ni povreda Ilkaja Gundogana koji će odsustvovati nekoliko meseci.
Lista povređenih u taboru gostiju je standardno bogato popunjena, a na njoj se u ovom trenutku nalaze Remzi, Mustafi, Mertesaker, Debiši, Kazorla i Akpom.
Prošlogodišnji decembarski okršaj se odigrao na Emiratima, gde je pobedio Arsenal, dok je proletos na Etihadu bilo 2:2.
Ulog u ovom susretu ima praktično negativan predznak, a odnosi se na to ko će u zgusnuti raspored mečeva za praznike ući sa manjim zaostatkom za sjajnim Čelzijem.
Gvardiola možda ne deluje da je pod pritiskom, ali redovno gubljenje mečeva od konkurenata sigurno nije situacija čije bi razloge Španac želeo da objašnjava svojim poslodavcima.
Arsenal možda ima nešto više samopouzdanja jer u poslednjih 6 okršaja nije izgubio od Mančester Sitija. Ako nešto treba očekivati na Etihadu, onda su to golovi, jer ih je u upravo napomenutom periodu bilo čak 24!
Susret počinje u 17 časova.