Može li Mihajlović da u Torino donese pobedu sa Artemio Frankija?

Može li Mihajlović da donese u Torino pobedu sa Artemio Frankija?

Ne zna se ko je u većim nevoljama pred utakmicu Fiorentina – Torino, trener domaćih Paulo Souza ili Siniša Mihajlović koji je u Firencu stigao sa puno nerešenih problema u odbrani.


Naime Torino je tokom leta ostao bez najboljih defanzivaca Kamila Glika, Nikole Maksimovića i Bruna Pereza, što i ne bi bilo sporno da su zamene dostigle odgovarajući nivo.

Međutim, Bikovi su sa 40 primljenih golova izuzimajući Sasuolo i Kaljari, najlošiji od svih timova koji nisu u zoni ispadanja. Siniša Mihajlović je i u susretu sa Romom (4:1 za Rimljane) mogao samo da posmatra kako njegovi defanzivci olako dopuštaju protivničkim napadačima da ulaze u prilike i postižu golove.

Napad funkcioniše dobro, mada bi Andrea Beloti mogao da dobije više pomoći od svojih saigrača. Sjajni Italijan je postigao 17 golova u Kalču, a najbliži su mu Falke sa 10 i Ljajić sa 6 pogodaka.

Nekadašnji selektor Srbije ima na raspolaganju gotovo sve fudbalere, osim Žoela Obija koji je povređen.

Mihajlović

Paulo Souza trpi velike kritike posle neverovatne eliminacije njegove ekipe iz Lige Evrope . Iako je imala prednost od 1:0 iz prvog susreta i vođstvo od 2:1 posle poluvremena, Viola je izgubila u drugoj utakmici sa 4:1 pošto je primila tri gola za samo 12 minuta igre u drugom delu susreta!

Samo dve pobede u pet poslednjih ligaških utakmica su razlog zbog čega je oduševljenje zbog ranijeg trijumfa nad Juventusom, na Artemio Frankiju skoro potpuno iščezlo.

Zanimljivo je da Fiorentina u Seriji A nije izgubila nijednu utakmicu na svom terenu, ali je zahvaljujući istom broju nerešenih rezultata i pobeda (po 6), kod kuće osvojila skoro dvostruko manje bodova nego Juventus!

Rikardo Saponara bi najzad mogao da odigra od početka, pošto je još u januaru stigao iz Empolija, u kom slučaju bi iz postave izostao Josip Iličić. Federiko Bernadeski je jedan od retkih fudbalera u timu koji su pokazali stabilniju formu, a za sada je postigao jedan gol manje od najboljeg strelca Nikole Kalinića (11).

Za domaće neće nastupiti Većino zbog suspenzije, kao i povređeni Dragovski i Milić.

Neverovatna je, ali i istinita činjenica da Torino nije slavio u Firenci još od 1976. godine, kada je trijumf Bikovima doneo čuveni Gracijani!

Od tada su Ljubičasti bili bolji 14 puta, dok je 12 susreta završeno bez pobednika.

Da li Siniša Mihajlović može da ublađi takvu očajnu statistiku bar za jednu pobedu? Meridianbet kvote se nalaze ovde.


24.1.2017. Italijanski fudbal: Šta Fiorentina može na San Paolu?