Može li Partizan sa prvog mesta u nokaut rundu?

Može li Partizan sa prvog mesta u nokaut rundu?

Kada je Partizan u septembru pred praznim tribinama svog stadiona poveo protiv Dinama sa 2:0 i sa tom prednošću otišao na odmor, verovatno je i Miroslav Đukić pomislio da neće biti preveliki problem da se rezultat očuva do kraja utakmice.


Ispalo je međutim, ne samo da je takvo razmišljanje bilo pogrešno u slučaju da ga je bilo, nego da su dva gola bila nedovoljna zaliha za u nastavku neverovatno raspoložene Kijevljane.

Poznato je šta se sve dešavalo u drugom delu igre, ali je taj poraz do sada bio i jedini koji je Partizan pretrpeo u grupnoj fazi UEFA Lige Evrope. Od tada su oba tima osigurala zimovanje u Evropi, a ”lestvica” koju Crno-beli žele da preskoče u Kijevu je čak i podignuta – želi se pobeda!

Pored toga što bi trijumf u Ukrajini dobro popunio budžet beogradskog tima (svaka pobeda u ovom takmičenju donosi 360 hiljada evra), srpski šampion bi u tom slučaju završio na prvom mestu, što donosi novih 100 hiljada evra, ali i olakšice prilikom dodeljivanja protivnika u nokaut rundi.

O pobedi se razmišlja, ali pritsak rezultata ne postoji pa u timu vlada odlična atmosfera. Razlika u odnosu na sastav koji je nastupio u prvoj utakmici je prisustvo Marka Jevtovića koji će igrati u Kijevu, ali se još ne zna da li će mu biti dodeljena uloga štopera kao u susretu sa Voždovcem, ili centralno mesto u sredini terena.

PartizanNažalost, Đukić ne može da bude siguran da li će Zoran Tošić biti spreman za nastup protiv vicešampiona Ukrajine, ali je ostavio mogućnost da reprezentativac Srbije ipak zaigra u slučaju da ne bude osećao bolove u listu noge.

Dinamo trenutno zaostaje za Šahtjorom u prvenstvu Ukrajine, iako je velikom rivalu uzeo četiri boda u prva dva susreta ove sezone. Kijevljani u okršaj sa Crno-belima ulaze sa samo jednim porazom u prethodnih jedanaest mečeva u svoim takmičenjima, koji je doživeo od Skenderbega u Elbasanu. Na svom terenu nisu izgubili od maja kada ih je savladala Zorija.

Trener domaćeg sastava Aleksandar Hackevič ne računa na napadača Mbokanija, kao i na odbrambenog fudbalera Domagoja Vidu.

Ako se optimizam fudbalera Partizana pretvori u stvarnost, Meridianbet isplaćuje kvotu 5,50, a koeficijent da će Crno-beli zatresti mrežu na Olimpijskom stadoionu je 1,58!

Ostatak ponude za ovu utakmicu se nalazi ovde.


28.9.2017. Koga nema bez njega se mora – Partizan i bez publike ide na pobedu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *