Sautempton

Može li Sautempton da naplati deo potraživanja od Mamuza?

Ko zna da li bi Totenhem u prethodnim sezonama konkurisao za mesto među najbolja četiri tima u Premijer ligi, pa čak i za titulu, da se nije na redovnoj bazi snabdevao fudbalerima iz Sautemptona! Čak je i trener Mamuza, Maurisio Poketino na Vajt Hart Lejna stigao direktno sa Sent Merisa, a u skorije vreme dresove su na taj način zamenili Aldervireld i Vanijama.

Priliku da bar jednim delom naplati dospelu potražnju u fudbalskom smislu, Sautempton će imati u sredu uveče, a pobeda bi sem moralne zadovoljštine, donela Svecima i produžetak serije od tri ligaške utakmice bez poraza.

Iako je došlo do promene trenera, Sautempton i ove sezone ima jednu od najboljih odbrana u Premijer ligi i prava je šteta što nisu ostvarili bolji učinak na drugom kraju terena.

Koliko fudbaleri Kloda Pula teško postižu golove može se zaključiti jednostavnim pogledom na učinke prve četiri ekipe. Čelzi, Liverpul, Mančester Siti i Arsenal su redom i više nego dvostruko efikasniji od Svetaca! Štaviše, samo su Hal, Sanderlend i Midlsbro slabiji u tom pogledu od Sautemptona!

Jedan od razloga leži i u povredi Čarlija Ostina, koji će propustiti i ovaj susret, a pored njega na listi povređenih se nalaze Klasi, Pid i Target.

Totenhem je prošle sezone mogao da bude šampion, ali je izgubio snagu u pslednjim kolima. Kako sada stoje stvari, u ovoj mu predstoji neizvesna borba za jednu od pozicija koje vode u Ligu šampiona, iako je izgubio samo dve utakmice do sada, pa čak i uz takvu defanzivniju liniju koja je protivnicima dopustila samo 12 golova!

Nažalost po ovu talentovanu i mladu ekipu, ispostavilo se da ove sezone nije dovoljno da se ne gube mečevi, jer je vodeći Čelzi visoko podigao lestvicu u tom smislu!

Ono što ipak na kraju može da pomogne Poketinu u ostvarenju cilja je da uglavnom ima sve prvotimce na raspolaganju, što je i sada slučaj s obzirom da su se oporavili Aldervireld, Jansen i Dembele.

U ovom susretu dve od tri najbolje odbrane u dosadašnjem delu sezone, Totenhem može da se pohvali da je neporažen na prethodna 4 gostovanja na Sent Merisu na kojima je stigao do čak 3 pobede!

Još je zanimljivije to što je do te serije Mamuza, Sautempton imao još duži niz od šest mečeva pred svojim navijačima u kojima je svih šest puta savladao svog protivnika!

S obzirom na čvrstinu odbrana oba tima, logičan predlog je 0 -1 gola!

Utakmica počinje u 20:45.