Može li Torino da iznenadi Juventus?

Može li Torino da iznenadi Juventus?

Možda je u pitanju to što je odigrano tek pet kola u tekućoj sezoni Serije A, a možda i nešto drugo, tek u veliki italijanski Derbi dela Mole, Juventus (ništa čudno) i Torino (ipak malo neobično) ulaze neporaženi.


Juventus je svoje navijače u svakom slučaju navikao na takve serije, doduše ne obavezno i na početku Kalča, dok Torino za sada igra odličan fudbal koji ih drži ne tako daleko od ekipa koje pretenduju na osvajanje Skudeta. To je inače prvi put posle 24 godine da gradski rivali u derbi ulaze bez izgubljene utakmice, a da je odigrano najmanje pet kola!

Po logici stvari, Stara dama je i ovoga puta najveći favorit, ali će ovaj gradski derbi sigurno biti pravi test kvaliteta za fudbalere šestostrukog uzastopnog šampiona Italije. Torino je i prošle godine pokazao da ima dobar sastav iako nije uspeo da dođe do pobede u derbiju, kao i da metodi rada koje koristi Siniša Mihajlović donose i više nego dobre rezultate.

Andrea Beloti je i dalje najbolji fudbaler u dresu Bikova (postigao je šest golova u pet takmičarskih utakmica), ali se Mihajlović sa puno poverenja oslanja i na Rinkona, Sirigua, Nijanga i Ansaldija koji čine osnovu ove izuzetno čvrste ekipe.

Možda je odlazak Leonarda Bonućija poremetio neki ustaljeni red u Staroj dami, ali se to za sada ne vidi u prvenstvenim utakmicama u kojima je Juventus bio nemilosrdan prema svojim protivnicima, pogotovo Paulo Dibala, strelac osam pogodaka na tim mečevima!

Ne računajući za sada bezbolan poraz od Barselone u UEFA Ligi šampiona, a budući da je Roma već posustala i zaostala punih šest bodova, deluje da će i ova sezona imati monoton tok i završetak kao i nekoliko prethodnih, osim ako Napoli ne uspe da održi visok nivo tokom celog prvenstva.

Juventus je poslednji Derbi dela Mole na svom stadionu izgubio 1995. godine, pobedivši od tada u osam utakmica, dok su preostale tri okončane remijem. Štaviše, Torino je u prethodna 22 ligaška okršaja slavio samo jednu pobedu protiv Bjankonera.

Da li Mihajlović, Beloti i ostali imaju ključ za bravu Stare dame?

Meridianbet kvote za derbi se nalaze ovde.


19.8.2017. Poraz u Superkupu Juventus mora da ”pegla” protiv Kaljarija


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *