Zvezda

Može li Zvezda u četvrtfinale?

 

Žestoki okršaj Crvene zvezde i Bamberga u kome je domaći evroligaš nastupio oslabljen,, naveo je trenera Dejana Radonjića da navijače i sportsku javnost pozove na „malo racionalnosti“.

Ali, zašto to da kaže čovek koji je fenomenalnim vođenjem ekipe ostvario najveće maštarije Delija i motivisao ih da sanjaju najslađe snove o trijumfu u najznačajnijem evropskom takmičenju? Zašto da budemo racionalni, kad nam ovako dobro ide, kad se ne damo i kad naša odbrana važi za „kineski zid“ evropske košarke? Zašto da sve to kvarimo realnim razmišljanjem i strahom da će Zvezdini najveći rivali Darušafaka, Efes i Baskonija završiti pre nje?

Bilo je zanimljivo kada se mislilo da će sa 14 pobeda moći da se uđe u najboljih osam. Sasvim realno, sada ne može ni sa 16. Darušafaka može da dobije pet utakmica do kraja, ili Baskonija, ili Efes. Kvalitetom igre i onim što smo pokazali treba da se nadamo, ali moramo da nalazimo rešenja jer ovaj sistem troši igrače, ima mnogo problema„, razjasnio je Radonjić.

On je dodao da bi bio vrlo zadovoljan kada bi Zvezda stigla do četvrtfinala, međutim, iako se po do sad pokazanom to očekuje, strateg crveno-belih upozorava da moramo biti racionalni i znati da su i ostali timovi imali ambicije da uđu u Top 8, a možda i više od toga.

Da, ipak, itekako ima mesta optimizmu i da je Zvezda sve bliža najboljima, pokazuje izjava Trinkijerija, vođe rivalske ekipe.

Ko god ih dobije za protivnika u plejofu neće biti preterano srećan. Siguran sam da će biti među osam i moralo bi da se dogodi nešto zaista neverovatno da tako ne bude „, bio je pun hvale italijanski trener.

Ambicije ljubitelja crveno- belih da njihov klub bude među najelitnijima, potpuno su opravdane imajući u vidu način igre ovog kluba koji je pregazio daleko bogatije konkurenate iz Evrope.

Ono što je sa njima uradio Radonjić koji je ponovo proglašen za najboljeg trenera kola, u izboru specijalizovanog sajta „Eurohups“, udaljava nas od racionalnog razmišljanja i daje za pravo da želimo da idemo najdalje, čak iako je to u domenu nemogućeg.

Novi korak ka ostvarenju želje Zvezda bi mogla da napravi već u petak, kada će se sresti sa Real Madridom koga je nedavno porazio Galatasaraj. Crveno beli trenutno imaju skor 14-10 i šest kola pre kraja zauzimaju šesto mesto na tabeli.

Udarac po džepu

U međuvremenu, dok raspoloženje navijača raste, količina novca u kasi crveno- belih se smanjuje. Evroliga je ponovo kaznila Crvenu zvezdu, i to zbog prevelikog broja navijača u hali „Aleksandar Nikolić“, na mečevima sa Fenerbahčeom i Panatanaikosom. Ukupan iznos sume koju u klubu moraju da isplate je 42 hiljade evra.