Šalke

Na klupi Sparte trojica trenera, na Interovoj samo Pioli!

Slavni Inter ne samo da nije uspeo da se kvalifikuje za sledeću rundu u Ligi Evrope, nego će takmičenje završiti kao poslednji u grupi bez obzira na rezultat utakmice sa Spatom iz Praga, koja se igra na San Siru u četvrtak uveče.
Novi trener Stefano Pioli je dobio punu podršku, ali je posle ubedljivog poraza od Napolija očigledno da se pred njim nalazi mnogo ozbiljnog posla. Jedan od zadataka je i provera mogućnosti mlađih fudbalera, od kojih će neki sigurno dobiti šansu na utakmici sa Spartom koja nema apsolutno nikakav takmičarski značaj.
Jedino takmičenje u kome Inter ove sezone može da pokuša nešto više je Kup Italije gde ga očekuje duel sa Bolonjom u osmini finala, dok je veliko pitanje da li u će u Kalču uspeti da osvoji neko od mesta koje vodi u Evropu.
U sredu je objavljena vest da je Inter produžio ugovor sa Marselom Brozovićem do 2021. godine, ali se on ne nalazi na spisku onih fudbalera koji bi trebalo da igraju protiv češkog vicešampiona. Među onima koji će susret propustiti zbog povrede, nalaze se Handanović, Medel i Santon.
Spartu posle odlaska Zdenjeka Ščasnija vode trojica trenera (David Holoubek, Stanislav Hejkal i Zdenjek Svoboda) koji će tu dužnost obavljati dok klub iz Oraga ne nađe stalno rešenje. Oni će kao njihov kolega Pioli, moći da isprobaju fudbalere koji nisu tako često imali priliku da igraju, jer je Sparta bez obzira na ishod duela na Đuzepe Meaci, obezbedila prvo mesto.
Među onima koji bi zbog povreda mogli da izostanu, nalaze se Fridek, Rosicki, Kadlec i Vaha.
Inter inače spada u rekordera takmičenja po broju odigranih utakmica (180), ostvarenih pobeda (88), i nerešenih rezultata (43)! Nerazuri imaju i tri trofeja u Ligi Evrope, odnosno nekadašnjem UEFA kupu, sva tri osvojena u poslednjoj deceniji prošlog veka (1991, 1994, 1998).
Sparta je slavila u jedinom takmičarskom meču ove dve ekipe, kada je u septembru pobedila sa 3:1.

Predlog za tip – I Inter mora jednom da krene, dakle, pobeda pripada domaćinu.
Utakmica počinje u 21:05.