Nadal bez konkurencije u Madridu, šta može Dominik Tim?

Nadal bez konkurencije u Madridu, šta može Dominik Tim?

Ako Rafael Nadal svog najvećeg konkurenta za deseti trofej na Rolan Garosu ima u liku njegovog istorijski najtežeg protivnika, Novaka Đokovića, onda ni on, a ni njegov trener Karlos Moja, nemaju razloga da budu zabrinuti.


I bukvalno i metaforički, Španac, kome je za osvajanje prvog seta protiv Đokovića (što uzgred budi rečeno protiv srpskog tenisera prethodno nije uradio još od 2014. godine) bilo potrebno tek dvadesetak minuta, pokazao je na sve moguće načine da će njegova reč u Parizu biti ”zakon”, bez obzira i na ishod finala u Kaha Magika sa Dominikom Timom.

Do početka Rolan Garosa je ostalo još vremena, a jedan od onih koji bi u nekom trenutku opuštenosti i inspiracije mogli da poremete Nadalovu ravnotežu je Dominik Tim, čovek kome je zemljana podloga takođe omiljena i koji je svoj najbolji tenis očigledno sačuvao za ovaj deo sezone.

Austrijanac je kao i Nadal, na Mastersu u Madridu izgubio ssmo jedan set (Dimitrov) i sigurno gori od želje da se revanšira protivniku za poraz u finalu ATP turnira u Barseloni pre samo dve nedelje.

Međutim, od želje pa do njenog ostvarenja nije lak put, mada Tim može da se pohvali da ima jedan trijumf protiv Kralja šljake (Buenos Aires 2016) na turniru koji je prošle godine i osvojio.

Kuriozitet je da su sva četiri prethodna duela ovi rivali odigrali na istoj podlozi, a da je jedina dva seta Nadal izgubio u spomenutom meču u Brazilu.

Za Tima je ovo duel u kome može da izgradi novi stepenik u svojoj karijeri, a Meridianbet kvota da Austrijanac osvaja jedan set je 2.10, što deluje prilično izazovno.


13.5.2017. Madrid je poprište najvećeg teniskog jubileja: Đoković i Nadal po 50. put!