nadal

Nadal i Dimitrov u polufinalu Pekinga!

Grigoru Dimitrovu na putu do novog finala u Pekingu stoji niko drugi nego prvi nosilac Rafael Nadal, što je i rasplet događaja koji je organizator ovog ATP turnira samo mogao i da poželi.


Bugarinu neće biti od velike koristi to što ga je Španac pohvalio kao prijatno društvo na ATP turu, jer je od Nadala izgubio čak osam od ukupno devet okršaja u dosadašnjoj karijeri. Ono što je ipak, važno naglasiti je da je jedini trijumf nad Kraljem šljake Dimitrov ostvario prošle godine baš u Pekingu na putu do finala koje je kasnije izgubio od Endija Marija.

Nijedan ni drugi nisu imali lake protivnike, naprotiv. Bugarin je najpre pobedio odličnog Džumhura, zatim bio bolji od Del Potra, da bi u četvrtfinalu posle tri seta nadigrao Bautistu Aguta.

 

Sa druge strane, Nadal je izgubio samo prvi set koji je odigrao u Pekingu, ,koji je pripao Francuzu Lukasu Pulu, ali je onda dobio sledećih šest i redom izbacivao spomenutog Pula, Karena Kačanova i Džona Iznera.

Drugi polufinalni duel neće biti ništa manje uzbudljiv jer se u njemu sastaju dvojica sjajnih predstavnika mlade garde, Aleksander Zverev i Nik Kirjos. Zanimljivosti njihovog duela dodatno doprinosi činjenica da su sva tri prethodna okršaja imali ove godine i to na turnirima kategorije Masters (Indijan Vels, Majami, Kanada).

Prva dva su pripala Australijancu, ali je trijumfom u Kanadi, Zverev nagovestio da bi se dueli njih dvojice mogli pretvoriti u veliki rivalitet na teniskim terenima.

Meridianbet kvote za ove mečeve potražite ovde.


2.10.2017 ATP Tenis: Nadal u Pekingu, Čilić i Tim u Tokiju


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *