Mesi

Najbolji lek za Ronalda je Mesi!

Jedno je sigurno – navijači Barselone svojim ljubimcima sigurno neće poželeti da u subotnjem Klasiku igraju kao u San Sebastijanu, ali da bi voleli da zaigraju kao Sosijedad, to već nije isključeno.
Anoeta je ostala nepristupačna tvrđava za Katalonce, a Baskijci su radili sve ono što obično rade Mesi i družina, u stvari da nije bilo Argentinčevog sjajnog gola, možda bi i taj jedan osvojen bod ostao domaćinu.
Ekipa Luisa Enrikea sebi ne sme da dopusti još jednu takvu predstavu (zaboravićemo 1:1 sa Herkulesom u Kupu Kralja), pogotovo ne protiv ovakvog Reala koji ”ne uzima zarobljenike”!
Beli ne znaju za poraz u ovoj prvenstvenoj sezoni,a na Nou Kamp dolaze rešeni da ponove rezultat iz aprila kada su proslavili trijumf rezultatom 2:1.
Blaugrana će najvećeg rivala dočekati sa spremnim udarnim tercetom od čije igre zavisi da li će se primaći Belima na tri boda zaostatka, ili će razlika da dobije oblik ponora od devet teško dostižnih bodova!
Oporavio se i Arda Turan koji će konkurisati za sastav, što i dalje ne važi za Inijestu i Umtitija.
Real sebi nije dopustio luksuz loše utakmice u kupu, pa je isprašio Leonesu sa 6:1, čak nastupivši sa postavom u kojoj bi neki slabiji pratilac dešavanja u Primeri prepoznao svega nekoliko imena! Trostruki strelac u tom susretu je bio Dominikanac Marijano Dijaz koji je do sada za Real odigrao svega 14 prvenstvenih minuta!
Zinedin Zidan je ostao bez Bejla, što znači da će društvo Ronaldu praviti Benzema. Kros, Kontrao i Morata su i dalje na listi povređenih.
Kao i u mnogo prethodnih Klasika, zna se koja dvojica fudbalera će biti u centru pažnje. I Mesi i Ronaldo su u odličnoj formi, a zanimljivo je da su obojica uputili isti broj šuteva na gol od početka sezone (33). Uspešniji je Argentinac koji je postigao 19 golova, naspram Ronaldovih 12.
Kada je u pitanju Portugalac, on je pravi primer sportiste koji daje najviše u najvažnijim trenucima. Ronaldo je posebno inspirisan na Nou Kampu gde je postigao 10 golova na devet poslednjih utakmica!
Enrikeu bi možda pomoglo da noć pre Klasika sanja način kako da ga zaustavi, a za savet bi možda mogao da priupita Simeonea.
Ipak, najefikasniji učesnik Klasika je Lionel Mesi koji je u mrežu Belih smestio čak 21 loptu!
Barselona je i pored sve Ronaldove magije, u prednosti kada je reč o derbijima igranim na njenom terenu. Poslednjih 13 je završila sa sedam pobeda i tri poraza, računajući okršaje u svim takmičenjima.
Tome treba pridodati podatak da Blaugrana nije propustila da najvećem rivalu da gol na čak 21 prethodnom susretu, što je rekord u istoriji Klasika!
Predlog za tip – GG I poluvreme i nema pobede gosta.
Utakmica počinje u 16:15.