Najteži ispit u karijeri Vladana Milojevića

Retkost je u srpskom fudbalu apsolutna podrška treneru prvog tima, Iako to čelnici često navode. Tek ponekad se desi da trener ima potpunu slobodu u radu i kontinuitet na klupi jednog tima. Vladan Milojević je to dobio u Čukaričkom a timu sa Banovog brda je vratio rezultatima.

Trenersku karijeru je počeo u Javoru ali se tamo kratko zadržao. Usledio je odlazak u Prvu ligu i preuzimanje Čukaričkog. Sa velikim ambicijama ali bez uperenih reflektora, Vladan je mogao da radi šta je želeo. Klub je ulazio u mirnu luku, postajao je sve stabilniji a ekipa je bila mešavina iskusnih povratnika u domaći fudbal i mladih igrača koji će napraviti odlične transfere kasnije.

Uz Borivoja Ristića, Zorana Rendulića, Igora Matića, Nenada Mirosavljevića i Slobodana Dinčića su stasali današnji golman Partizana Stevanović, Zvezdin tandem sa desne strane terena Stojković i Srnić, Dragoljub Srnić koji je ovog leta otišao u Poljsku kao i dva napadača, Stoiljković i Pavlović.

Vladanu Milojeviću je ovog leta u ruke bačen vruć krompir. Iako je tu već mesec dana, krompir nije postao ništa hladniji a pitanje je dokle će Aranđelovčanin moći da ga čuva bez opekotina. Prva evropska prepreka je pređena, svi očekuju da se isto desi i sa drugom a stručni štab uporedo sa rezultatima mora i da stvori tim za novu sezonu.

Igrači kadar je zatečen u očajnom fizičkom stanju. Dve godine se treniralo bez kondicionog trenera i to je prva stvar zbog koje su morali da se zasuču rukavi. Pritom, Zvezda će i ovaj prelazni rok završiti sa dvocifrenim brojem pristiglih igrača a kada se reši pitanje popunjavanja pozicija, očekuje se i veliki broj odlazaka. Već ih je bilo nekoliko i to uglavnom igrača koji su imali značajne uloge.

Milojević je čovek koji ne daje velike izjave i to je postalo primetno nakon kratkog boravka na klupi. U Srbiji je izborio ulazak u Superligu sa Čukaričkim a kasnije i osvojio kup dok je u Grčkoj zabeležio odličan rezultat sa Panioniosom. Takvi rezultati govore o posvećenosti i radnoj etici koju poseduje. Dugo godina je okružen istim saradnicima, Jankovića i Leposavića poznaje još iz Čukaričkog i sa njima ima veoma uspešnu saradnju. Sada im predstoji težak zadatak, da od tridesetak Zvezdinih fudbalera naprave šampionski tim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *