Lion

Napadači u formi, golovi su pravi tip!

Lion je imao odličnu uvertiru prošlog vikenda kada je u prvom kolu novog šampionata Francuske lako savladao Nansi rezultatom 3:0 u gostima. Strelac sva tri gola je bio Lakazete, čiji bi ostanak na Olimpik Parku bio veliki dobitak za klub, jer se govori da je Arsenal zainteresovan za ovog fudbalera.
U drugom kolu u susretu koji se igra u petak uveče, Lion dočekuje Kaen, koji je takođe novu sezonu započeo pobedom protiv Lorijena (3:2).
Uprkos rezultatski ubedljivom trijumfu, ne može se bez zadrške reći da je Lion odigrao briljantno protiv Nansija, međutim, ono što je dobro je da su fudbaleri Bruna Genezija uspešno koristili svaku priliku koja im se ukazala. Sredina terena nije funkcionisala najbolje, ali je odbrana delovala veoma sigurno, pogotovo Nkolu i Mbiva, koji su bez većih problema izlazili na kraj sa svim nezgodnim situacijama u kojima bi se našli.
Za Lion u ovom susretu neće igrati Morel, Žale i Gezal.
Kaen je do svoje pobede u prvom kolu došao impresivnim preokretom, jer je već na samom početku utakmice gubio sa 2:0! Posao im je doduše bio olakšan činjenicom da je Lorijen od 26. minuta igrao sa fudbalerom manje na terenu, zbog crvenog kartona koji je dobio Ture.
Dva puta je mrežu Lorijena zatresao novopridošli napadač Santini, koji se pokazao kao odlična akvizicija za tim Patrisa Garandea, a posle faula nad njim je isključen defanzivac Lorijena.
Ono što bi trebalo da zabrine Garandea je loše izdanje u odbrani, pogotovo bekova Omorua i Daboa, koji su retko uspevali da zaustave napade sa krila.
Napadač Delor je i dalje van sastava zbog povrede.
U poslednjih šest ligaških okršaja, svaka ekipa je upisala po tri pobede, a samo jednom je na tim mečevima palo manje od tri gola. Igra na golove bi mogla da bude pravi tip za ovaj susret, imajući u vidu da su napadači u sjajnoj formi.
Utakmica počinje u 20:45.