Frajburg

Nastavlja se serija na Švarcvaldu!

Tabela druge Bundeslige, odnosno popularne Cvajte, polako dobija obrise na čijem vrhu su se izdvojile ekipe koje se bore za direktan plasman u društvo najboljih.
Posle nedeljnog poraza Lajpciga od Nirnberga, Frajburg ima priliku da ukoliko savlada Karlsrue, prauzme ulogu vodeće ekipe.
Domaći se nalaze u sjajnoj seriji od pet prvenstvenih pobeda uključujući i onu od pre dve nedelje kada su takođe pred svojim navijačima savladali aktuelnog lidera Lajpcig sa 2:1.
Frajburg je daleko najefikasnija ekipa u ligi sa 57 postignutih golova, od čega su 37 puta zatresli mrežu ekipama koje su dolazile na Švarcvald stadion! Klupski rekord u ovoj fazi Cvajte iznosi 60 pogodaka, a postignut je u sezoni 1992/93! Poređenja radi, njihov gost je u istom broju utakmica postigao više nego dvostruko manje golova (25)!
Najbolji strelac u ekipi Kristijana Strajha, a istovremeno i u Cvajti je Nils Petersen uz čije ime stoji 18 pogodaka i četiri asistencije.
Forma u kojoj se nalazi Karlsrue možda nije toliko impresivna kao njihovog domaćina, ali je takođe na visokom nivou. Gosti su naime, izgubili samo jednom u prethodnih devet utakmica u takmičenju i to na gostovanju u Berlinu. Međutim, ekipa je u drugom delu sezone uspela da zabeleži samo dve pobede, što i jeste razlog zbog čega se ekipa trenera Markusa Kaucinskog ne nalazi bliže vodećoj trojci.
Karslrue se sa poslednjeg gostovanja vratio sa sva tri boda, a pobeđena je Fortuna iz Dizeldorfa.
Rivali su se u dve najbolje lige u Nemačkoj sreli 28 puta u kojima je Karlsrue mnogo uspešniji od ”Brazilaca iz Brizgaua”: ”plavo-beli” su ostvarili čak 14 pobeda, a njihov rival samo 6!
Međutim, ako bi se u obzir uzeli dueli vođeni u skorije vreme, onda je Frajburg u prednosti ostvarivši 3 pobede na prethodnih devet mečeva, dpok je njihovom rivalu to uspelo u samo jednom slučaju.
Ono što privlači posebnu pažnju je da je u navedenom periodu ekipa koja je igrala pred svojom publikom trijumfovala samo jednom, što se desilo 2003-će godine kada je Frajburg na Švarcvaldu nadigrao Karlsrue rezultatom 3:1.
Oktobarsko odmeravanje snaga na Vildpark stadionu je završeno bez pobednika, a rezultat je bio 1:1.
Utakmica se igra pod reflektorima i počinje u 20:15.