NBA

NBA: Da li će San Antonio vratiti prednost domaćeg parketa?

Ono što su svi očekivali da vide u polufinalnom duelu zapadne konferencije u kome su se sudarili teksaški rivali San Antonio i Hjuston, to su i dobili – izjednačenu seriju u kojoj prednost domaćeg parketa do sada nije imala preveliki značaj.


Najpre je Hjuston uhvatio tim Grega Popovića na krivoj nozi, onda je San Antonio vezao dve pobede, ali i ostao bez Tonija Parkera, da bi se Hjuston vratio u seriju trijumfom u četvrtoj utakmici, ali ne i bez žrtava pošto se povredio jedan od najiskusnijih košarkaša ovog tima, Brazilac Nene.

Hjuston je i ovako imao suočen sa nadmoći koju njegov rival ima u reketu, pa će izostanak pouzdanog centra još više naglasiti tu razliku. Ipak, trener Hjustona Majk D’Antoni je u okršaju broj četiri uspeo da niskom postavom drži ceo tok utakmice pod kontrolom i na kraju ostvari ubedljivu pobedu (125:104).

Zanimljivo je da je do sada samo jedan susret završen pobedom manjom od 20 poena razlike, što je bio slučaj u trećem meču u seriji kada je San Antonio na parketu Raketa došao do prednosti od 2:1 u pobedama (103:92).

NBa

To je situacija koja je sasvim različita od one u ligaškom delu ove NBA sezone kada nijedan od četiri okršaja nije završen razlikom većom od četiri koša! Meridianbet je za ovaj okršaj ponudio hendikep -5.5 , što bi imajući u vidu kako teče plej-of serija, San Antonio mogao da pokrije.

Mnogi NBA analitičari su skloni tvrdnji da onaj kome pripadne peti susret pri ovakvom rezultatu, često prelomi seriju u svoju korist. To sigurno zna i Greg Popović koji verovatno neće odustati od insistiranja da njegovi košarkaši iskoriste nedostatak ”visine” u timu Hjustona.

U tome će naročiti biti važno kako će odigrati Lamarkus Oldridž koji treba da realizuje prednost upravo na pozicijama na kojima su rakete u ”manjku” košarkaša, kao i Kahi Leonard koji je za sada najefikasniji košarkaš domaćeg tima u ovoj seriji.

Zanimljivo je da u oba prethodna okršaja u San Antoniju Džejms Harden nije prebacio za njega skromnu cifru od 20 ubačenih koševa. Meridianbet granica za Hardena je 30, a Brada bi ovoga puta mogao da eksplodira u svom poznatom stilu i ubaci više od toga.


14.4.2017. Spremite grickalice, počinje NBA plej-of!