NBA

NBA: da li je bez Parkera San Antonio lak zalogaj za Golden Stejt?

I bilo je za očekivati da u NBA finalu zapadne konferencije gledamo Golden Stejt i San Antonio, dve ekipe koje su pokazale najviše u prvom delu najjače košarkaške lige na svetu.


Doduše, Ratnici su u obe uvodne serije protiv Portlanda i Jute pokazali nemilosrdnu narav počistivši parket svojim protivnicima, bez da im je neko praktično i prišao blizu, dok su Mamuze igrale po šest mečeva najpre sa Memfisom, a onda i sa Hjustonom.

Faktor odmornog sastava je dakle, na strani vicešampiona, dok je Greg Popović usput ostao bez Tonija Parkera, a i Kavai Leonard ima problema sa povredom, zbog koje nije igrao u svim mečevima sa Hjustonom.

Tu i jeste najveća neravnoteža koja se može pojaviti u ovom duelu jer bez Parkera u timu, Popović nema adekvatno rešenje kojim može da parira Stefu Kariju, što takođe može da mu se dogodi i na poziciji niskog krila u slučaju da Kavai Leonard ne bude u stanju da se zbog povrede suprotstavi Kevinu Durentu.

Rivali su se ove sezone sastali tri puta, a šampion zapada Golden Stejt, pobedu je ostvario samo u poslednjem susretu (110:98) i to na gostovanju u Teksasu. U prethodna dva okršaja Mamuze su u oba slučaja bile dominantne i slavile sa preko 20 poena razlike.

Golden Stejt je inače u prethodnih osam okršaja na svom parketu, samo tri puta uspeo da nadigra San Antonio, ali je u ovom okršaju izraziti favorit za pobedu. Meridianbet je hendikep procenio na -10.5, a granicu poena za domaću ekipu na 111.5 što u oba slučaja deluje da može da bude premašeno, što i jesu predlozi za tipovanje.


9.5.2017. NBA: Da li će San Antonio vratiti prednost domaćeg parketa?