NBA: da li je Boston spreman da ponovo šokira Klivlend?

NBA: da li je Boston spreman da ponovo šokira Klivlend?

Ljubitelji NBA košarke su saznali ime jednog učesnika velikog finala nakon što je Golden Stejt u velikom stilu obavio i treće čišćenje za redom, ali će za morati da pričekaju još malo da vide da će se ratnicima suprotstaviti Klivlend ili Boston.


U stvari, ta neizvesnost će potrajati najmanje dve utakmice, pošto je Boston posle klasičnog nokauta koji je doživeo od šampiona u drugom okršaju na svom parketu, naprasno oživeo i naneo prvi poraz Klivlendu ne samo u njihovoj seriji, već i kada je u pitanju aktuelni plej-of!

Iako su pre samo nekoliko dana Seltiksi prošli kroz jedno od najvećih poniženja u istoriji NBA plej-ofa izgubivši sa čak 44 koša razlike (130:86), uspeli su da poraz zaborave u najkraćem mogućem roku i da šokiraju šampiona trojkom Ejverija Bredlija na kraju utakmice. Uspeh je tim veći jer su Zeleni ostali bez najboljeg košarkaša Ajzeje Tomasa, koji je zbog povrede završio sa košarkom za ovu sezonu.

NBA

Najveći razlog loše igre domaćina leži u lošoj igri u ovom momentu najboljeg košarkaša na planeti, Lebrona Džejmsa. Koliko god da su ostali igrači Konjanika uspešni u obavljanju svojih zadataka, ako Džejms ne bude na svom uobičajenom nivou, Klivlend ima problema da potvrdi ulogu velikog favorita koju ima u mečevima sa većinom protivnika u NBA.

Kralj Džejms je ubacio samo 11 poena, što i pored 29 koševa Irvinga i 28 Kevina Lava, nije bilo dovoljno da se pobedi oslabljeni Boston.

Naravno da su šanse da on podbaci dva puta za redom veoma male, pa je predlog za tip da će dati više od 31 poen na koliko je Meridianbet postavio granicu.

Još jedan motiv više za Džejmsa je to što mu nedostaje još samo 62 koša da prestigne jednog od najvećeg igrača u ovom sportu, Majkla Džordana, koji je za sada najuspešniji strelac u NBA plej-of istoriji!


29.3.2017. NBA: San Antonio “isprašio“ Klivlend, na redu je Golden Stejt!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *