NBA: Denveru potrebna dobra igra Jokića u Atlanti

NBA: Denveru potrebna dobra igra Jokića u Atlanti

I pored toga što je Nikola Jokić protiv Šarlota pružio najbolju partiju od početka sezone, Denver se i posle četiri odigrane utakmice od početka nove NBA sezone zadržao na samo jednoj pobedi.


Analitičari su se već pozabavili razlozima zašto je to tako, a jedan od najizraženijih do sada je daleko lošiji napadački učinak u odnosu na prošlu godinu, kada su proseci na tom planu bili daleko veći.

Ostaje na treneru Majklu Melounu da se pozabavi tom problematikom što je pre moguće, jer iako je liga tek počela konkurencija za plej-of je veoma žestoka, pogotovo u Zapadnoj konferenciji, pa je neke stvari bolje rešavati dok se situacija ne pretvori u preveliki zaostatak.

Denver posle Šarlota igra sa Atlantom, još jednom ekipom koja je započela lošije nego što se očekivalo, mada ambicije ekipe iz Džordžije nisu tako visoke kao prethodnih sezona iz prostog razloga što je roster slabiji nego što je bio.

NBA

Jedan od onih koji su napustili Sokolove je i Pol Milsap koji bi trebalo da pored Jokića, predstavlja udarnu snagu Grumenja u njihovim naporima da se nađu u doigravanju. Ovo će biti njegov prvi nastup protiv tima za koji je igrao četiri sezone, dok je u NBA još nosio dres Jute u periodu 2006-2013.

Pobeda je veoma važna za obe ekipe jer bi donela podizanje samopouzdanja, a prednost je svakako na strani gostiju koji za razliku od domaćina, nemaju problema sa povredama košarkaša. One su razlog zbog čega se na parketu Filips arene možda neće naći Denis Šreder i Ersan Iljasova, što značajno umanjuje snagu Atlante, pogotovo u napadačkom smislu.

Denver međutim, u prethodnih par sezona nije uspevao da nađe ključ za igru Sokolova, pa je od njih izgubio sve četiri utakmice, odnosno šest od poslednjih sedam. Ako Jokić i Milsap budu na visini zadtka, pobeda ipak odlazi u Kolorado.

Meridianbet kvote se nalaze ovde.


21.10.2017. NBA: napad Denvera mora da proradi, Sakramento će biti žrtva!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *