NBA: Golden Stejt zamahnuo metlom, da li će San Antonio odložiti čišćenje?

NBA: Golden Stejt zamahnuo metlom, da li će San Antonio odložiti čišćenje?

Možda su nekome u NBA bile zanimljivije izjave dvojice košarkaša učesnika finala zapadne konferencije, koje pred četvrti duel deluje da može da bude okončano ”krompirom” u koloni jednog od timova aktera.


Golden Stejt posle tri meča vodi protiv San Antonija sa 3:0 u pobedama, a kao odgovor onima koji su te utakmice (kao i ceo pohod Ratnika kroz plej-of) opisali kao dosadne, Kevin Durent je rekao da ih niko ne prisiljava da gledaju.

Ipak, mnogo više duha i smisla za humor je pokazao član ekipe iz Teksasa, Argentinac Manu Đinobili, izjavivši da je San Antonio namerno izgubio prva tri duela samo da bi povratak izgledao što je moćnije moguće!

NBA: Golden Stejt zamahnuo metlom, da li će san Antonio odložiti čišćenje?

Naravno, svim ljubiteljima košarke je poznato da nikada nijedan tim u NBA nije uspeo da preokrene plej-of seriju u svoju korist nakon što je izgubio u prva tri susreta, pa je zaista teško videti na koji bi način to uradio San Antonio, pogotovo što neće igrati Toni Parker, Kavai Lenard, a možda i Dejvid Li.

Utakmica broj 4 se igra u Teksasu, a Meridianbet je domaćem timu dao čak 11.5 poena ”fore”, što dovoljno govori o izvesnosti rezultata.

Greg Popović, koji je inače u svojoj sjajnoj karijeri samo dva puta doživeo čišćenje u doigravanju (52 puta je predvodio ekipe u plej-of serijama), moraće od svih košarkaša da dobije i više od maksimuma da bi produžio sezonu Mamuza na još neku utakmicu. Ono što je interesantno je da je u obe spomenute situacije na određen način učestvovao trener Ratnika Stiv Ker: 2001. godine je igrao za San Antonio kada su Mamuze izgubile od Lejkersa, a 2001. je bio generalni menadžer u Feniksu koji je tada ”pometlao” San Antonio.

Golden Stejt ne zna za poraz od početka post sezone, a posle poraza šampiona Klivlenda u trećem susretu sa Bostonom, može se desiti da neokrnjen stigne u finale. Ipak, i takav tim je u trećem okršaju pokazao izvesne slabosti izgubivši čak 21 loptu i dopustivši svom protivniku 15 skokova u napadu, što mogu biti potencijalna ”vrata” za veći otpor domaćina.

Osim ”mrskog” Zaze Pačulije, Golden Stejt će nastupiti u kompletnom sastavu.


20.5.2017. NBA: San Antonio ne sme da izgubi i treću utakmicu od Golden Stejta!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *