Ako neko ima vremena i para, pogotovo ovog drugog, može lično da proveri kako se osećaju oni koji poseduju NBA timove, primerice iz Teksasa

NBA: Hjuston je na prodaju, a cena – prava sitnica!

Ako neko ima vremena i para, pogotovo ovog drugog, može lično da proveri kako se osećaju oni koji poseduju NBA timove, primerice iz Teksasa, kao što su braća Kjuban (Dalas), pošto je obelodanjeno da je drugi tim iz te američke države, Hjuston, stavljen na prodaju po veoma povoljnoj ceni od 1.65 milijardi dolara!


To u stvari nije prava cena, već procena magazina Forbs koliko u stvari sada vrede Rakete, a mudro je prepostaviti da prodajna cena neće pasti ispod te brojke.

U ovoj rečenici se nećemo baviti citiranjem junaka popularnog stripa ”Alan Ford”, Sir Olivera o cenama, ali vlasnik ovog NBA ligaša, Lesli Aleksander odluku sigurno nije doneo teška srca jer je taj isti klub pre 24 godine platio svega 85 miliona dolara!

Razliku nije teško izračunati, a koliko su cifre relativna stvar, pogotovo kada dostižu vrtoglave iznose vidi se i po poslednjem ugovoru koji je nedavno sklopljen između jednog od najboljih NBA košarkaša, Džejmsa Hardena i hjustonskih Raketa, po kome će teksaški tim isplatiti drugoj najjačoj košarkaškoj bradi na svetu (treba li da podsećamo koja je bila prva?) ”sitnu” svotu od 228 miliona dolara za četiri nove godine koje počinju da se računaju od 2019!

Dakle, kada bi se igrali matematikom, ispada da Harden vredi skoro tri puta više nego ceo košarkaški tim koji je samo godinu dana nakon što ga je Aleksander kupio, osvojio svoja do sada jedina dva NBA prstena, a u šampionskoj generaciji Hjustona se nalazio jedan od najboljih centara u istoriji košarke, Hakim Olajdžuvon!

Dakle, ako neko poseduje ”viška” par milijardi dolara i želju da se pohvali drugarima kako je, eto, vlasnik jednog NBA kluba, ovakva prilika se ne propušta.

Cena? Prava sitnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *