NBA

NBA i Nikola Jokić doputovali u London!

NBA je ”doputovala” u Evropu, a sa njom i Nikola Jokić i njegov Denver, koji će u Londonu odigrati utakmicu sa Indijanom.


Razlog što NBA već godinama unazad upražnjava utakmice van Amerike je to što je popularnost ove lige odavno prerasla granice zemlje u kojoj je oformljena, a po uzajamnom principu mečevi odigrani u gradovima širom sveta ponovo doprinose širenju interesovanja za najkvaliteniju košarkašku ligu na planeti.

Denver i Indijana će svoj prvi susret posle godinu dana imati u londonskoj O2 dvorani, a sjajni Nikola Jokić će biti bar malo bliži ljubiteljima NBA košarke u Srbiji, koji ovih dana imaju priliku da glasaju za njega u izboru za igrače koji će nastupiti na Ol Star utakmici sledećeg meseca.

Inače, Nikola Jokić će baš u toku održavanja te manisfestacije (17-19 februar) proslaviti svoj 22. rođendan, pošto je rođen 19. februara 1995. godine.

On bi trebalo da bude jedan od ključnih igrača u timu iz Kolorada za koji nije nastupio u poslednjem susretu. U pokušaju da prekine niz od pet uzastopnih poraza, Denver će možda biti bez pomoći povređenih Galinarija, Farida i Harisa. U tim mečevima Denver je primao skoro 124 poena u proseku, a slaba odbrana i jeste jedan od najvećih problema Grumenja u ovoj sezoni.

Sa druge strane, Indijana će pokušati da produži seriju od pet pobeda i da zadrži procenat od skoro 53% uspešno okončanih mečeva. U poslednjih šest mečeva, Pejsersi su svaki put premašili granicu od 100 postignutih koševa.

Denver ima prednost što se tiče međusobnog bilansa u poslednje vreme jer je svog rivala nadigrao u osam od deset prethodnih susreta.

Meridianbet ima odličnu ponudu za ovu utakmicu.


27.10.2016.Srbi u NBA: Šesti čovek, franšizni igrač i džoker