NBA: Jokić ''garantuje'' pobedu u Juti posle tri godine?

NBA: Jokić ”garantuje” pobedu u Juti posle tri godine?

Denver je NBA sezonu 2017/18 započeo porazom u Solt Lejk Sitiju, gde se vraća posle nešto više od mesec dana u nameri da izravna račune i poboljša svoj bilans na gostovanjima.


Inače, prvi susret Jute i Denvera je bio veoma zanimljiv s obzirom da je ekipa Nikole Jokića upropastila visoko vođstvo koje je na poluvremenu iznosila čak petnaest poena, a razloge bi između ostalog trebalo potražiti u prevelikom broju izgubljenih lopti.
Nikola Jokić se u meču u kom su za Denver najveći doprinos dali Vili Barton sa 23 i Pol Milsap sa 19 ubačenih poena nije istakao nekom posebnom efikasnošću . Centar Grumenja je doduše imao 12 skokova i osam asistencija, ali je ubacio samo sedam koševa.

U novom okršaju sa Džezerima srpski košarkaš neće imati pomoć odličnog veterana Milsapa koji će zbog povrede odsustvovati nekoliko meseci, što znači da će imati još više obaveza u polju napada.

Međutim, posao će mu biti olakšan time što za Jutu neće igrati francuski centar Rudi Gober (18 koševa i 10 skokova u prvom susretu) kome je povređeno koleno, a koji ga je tada prilično ”oterao” od obruča.

Jokić je inače u dosadašnjem delu NBA sezone imao čak 11 ”dabl-dabl” učinaka, od čega šest u poslednjih devet utakmica. Zanimljivo je da je Denver vodeći u NBA po broju uhvaćenih lopti u napadu (12:1), a da Jokić u tome učestvuje sa jednom ”četvrtinom” (2,8).

U odsustvu Gobera, jedan od najboljih u dresu Jute je Rodni Hud sa prosekom od skoro 18 poena po utakmici. Ovaj sjajan šuter je pogotovo opasan iza linije za tri poena sa koje udaljenosti ubacuje preko 40% svojih šuteva.

Denver nije favorit u ovom susretu – Meridianbet kvota na dvojku je 2,10 – a jedan od razloga je to što mu parket u Solt Lejk Sitiju baš i ne odgovara, naprotiv. Nikola Jokić i ne zna za pobedu svog tima u ovom gradu jer je poslednja bila još u sezoni 2014/15, dok je mladom Somborcu ovo tek treća sezona u dresu ekipe iz Kolorada!
Da li će Denver uspeti da se posle od tri godine vrati iz Jute sa pobedom?


22.11.2017. NBA: Denver bez Milsapa najmanje tri meseca


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *