NBA: Jokić protiv Karmela i Vestbruka, susret ide u plus!

NBA: Jokić protiv Karmela i Vestbruka, susret ide u plus!

Mrežice su pocepane, a novi lični NBA rekord koji je Nikola Jokić pre dve večeri postavio zatrpavajući koš Bruklina, biće na ozbiljnom testu već u prvoj utakmici koja sledi, pošto u Kolorado dolazi Oklahoma Rasela Vestbruka.


Takođe će biti veoma zanimljivo videti kako će izgledati susret nekadašnje zvezde Denvera Karmela Entonija i Nikole Jokića koji je na najboljem putu da to postane. Entoni je i ranije dolazio u Pepsi centar kao član protivničke ekipe, ali će mu ovo biti prvi put u dresu Oklahome.

Gromovi su pre početka nove NBA sezone proglašeni za jednog od favorita u Zapadnoj konferenciji koji bi uz Hjuston i San Antonio mogli da pokušaju da ubace kamenčiće u klipove šampiona Golden Stejta. Razlog za to je prisustvo takozvane Velike trojke (kako u Americi svemu  vole da daju karakeristične nadimke) koju pored Entonija i Vestbruka dopunjuje pridošlica iz Indijane Pol Džordž.

Iako se nekadašnji rezident Denvera lepo uklopio u Oklahomu i isporučuje preko 20 poena i šest skokova u proseku, njegova ekipa na početku ne deluje onako silno kako su joj predviđali.

NBA: Nikola Jokić sprema za novi tripl-dabl, na redu je Dalas

Oklahoma je naime u seriji od tri uzastopna poraza, a poslednji je viđen u Sakramentu od Kraljeva koji će ove sezone najverovatnije propustiti plej-of. U prvih deset mečeva. Gromovi imaju samo četiri pobede što ih stavlja u poziciju da moraju da počnu da pobeđuju u nizu jer nije bitno samo otići u doigravanje (koje bez obzira na loš početak, ovako jak sastav ne može da mimoiđe) već i sa koje pozicije, a u Koloradu se nalaze u ulozi blagog favorita i prema Meridianbet proceni imaju 1.5 poen viška.

Denver je u prethodnoj utakmici poenterski podbacio i išao ispod granice kao i ukupan rezultat, međutim ona bi u ovom susretu trebalo da bude premašena (214,5).

Jokićev sastav se nalazi među 12 najefikasnijih ekipa u NBA, ali i jedan od timova koji protivnicima dopuštaju veliki broj ubačenih trojki, odnosno previše visok procenat (39,1%).

Da li Jokić može da povede Grumenje u pobedu nad favoritom?


8.11.2017. Nikola Jokić ličnim NBA rekordom “pocepao“ Mrežice!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *