NBA San Antonio Houston

NBA: Lebron rutinski, San Antonio se vraća u igru

Lebron Džejms i njegovi Klivlend Kavalirsi nisu imali previše problema sa Torontom u prvoj utakmici druge runde NBA plejofa na Istoku.

Na Zapadu je San Antonio šokantno poražen sa 27 poena razlike od Hjustona i sada Kavaj Lenard, Lamarkus Oldridž i Greg Popovič moraju da se iskupe svojim navijačima.

Toronto u Ohaju nije nijednog trenutka pokazao da može da se suprotstavi NBA šampionu. Lebron Džejms je kao po običaju ubacio u petu brzinu u plejofu i posle Indijane deluje da bi i Reptorsi mogli da budu počišćeni.

Na ovom meču će takođe Klivlend bez problema odbraniti svoj teren. Meridianbet kvota na 1 nije previše velika, ali zato je treba pojačati sa hendikepom od -10,5 poena – ovo će biti i više nego dvocifrena pobeda.

U drugom meču večeri San Antonio mora nešto radikalno da promeni. Svi su očekivali da će u teksaškom derbiju biti napeto i da Hjuston ima šanse da iznenadi, ali poraz Sparsa od 27 razlike je sve iznenadio.

Teško je poverovati da ekipi Grega Popoviča u NBA plejofu još jednom može da se desi ovakav poraz. Popaljeni su svi alarmi jer bi još jedan poraz gurnuo San Antonio na ivicu ispadanja iz daljeg takmičenja.

Kavaj Lenard je bio jedina svetla tačka u timu u prošlom meču, a sada će Lamarkus Oldridž, Deni Grin, Manu Đinobili, Toni Parker, Pau Gasol i ostali košarkaši tiima iz Teksasa takođe morati da daju svoj doprinos, pogotovo u defanzivi.

Uz hendikep od -8,5 poena pobeda Sparsa daje Meridianbet kvotu 2.20. Odavno se nije desilo da neko pobedi San Antonio dva puta zerdom na njihovom terenu. „Mamuze“ se vraćaju u ovu seriju.