NBA

NBA: Nikola Jokić i Denver žele uspešan revanš protiv Hjustona, a šta kaže Džejms Harden?

Samo nekoliko dana posle poraza u svom Pepsi centru, Denver ponovo igra sa Hjustonom, ali poprište utakmice ovoga puta nije Kolorado, već Teksas, tačnije Tojota centar u Hjustonu.


Nikola Jokić ovoga puta nije imao dabl-dabl učinak (16 koševa i osam uhvaćenih lopti), verovatno zbog toga što je veći deo susreta proveo na klupi zbog problema sa ličnim greškama. Srpski košarkaš je na terenu proveo svega 22 minuta, a prve tri lične greške je zaradio već u prvom poluvremenu.

Za Denver nisu igrali dvojica od tri najbolja strelca u timu (Danilo Galinari i Vinston Čendler), što je uz nemogućnost odbrane da zaustavi neverovatnog Džejmsa Hardena, u velikoj meri uticalo da Grumenje izgubi susret od nekadašnjeg NBA šampiona.

Sjajni ”bradonja” je Denveru ubacio čak 40 koševa, ostvario je novi tripl-dabl i praktično sam obezbedio svom timu pobedu, s obzirom da su njegovi saigrači bili prilično neubedljivi u Pepsi centru.

Da bi se revanširao, Denver bi morao mnogo bolje da odigra odbranu, što međutim cele sezone ne radi kako treba. Grumenje se nalazi na tek 29. mestu u NBA ligi po efikasnosti u tom segmentu igre, ali ruku na srce, trener Majkl Meloun je apostrofirao snažan napad kao način na koji će njegova ekipa igrati do kraja sezone.

Galinari i Čendler će možda preskočiti i ovaj meč, što znači da će neko drugi morati da preuzme na sebe njihove poene ako Denver želi da iznenadi Rakete usred Hjustona.

Da li je Nikola Jokić čovek odluke?

Meridianbet kvote za ovu utakmicu se nalaze ovde.


18.3.2017. NBA čeka novi Jokićev tripl dabl – neka se spremi Džejms Harden!