NBA

NBA: Nikola Jokić ponovo briljirao, pa se povredio

Fantastični Nikola Jokić je još jednom pokazao da ima potencijal da u ne tako dalekoj budućnosti postane prava NBA zvezda, a njegov Denver odvede do nove, dvadesete pobede ove sezone!


Navijači Grumenja su već počeli da sanjaju plej-of snove, nadajući se da bi njihovi ljubimci mogli da se nađu u doigravanju prvi put posle četiri godine, pa ih je povreda zbog koje je Jokić iznešen sa terena na nepuna dva minuta pre kraja utakmice sa Feniksom, prilično uznemirila.

Srpski košarkaš je posle lakšeg sudara sa jednim protivničkim igračem ostao na parketu, da bi se ustanovilo da se radi o povredi kuka. Tačno stanje će se znati tek kada se obave detaljnija ispitivanja, odnosno posle pregleda magnetnom rezonancom.

Denver se posle šeste pobede u poslednjih osam utakmica, nalazi na osmom mestu Zapadne konferencije sa učinkom od 20 pobeda i 25 poraza. Neki NBA analitičari šanse ove ekipe da se nađe u post sezoni procenjuju na 50-50, ali isključivo sa Jokićem kao članom prve petorke.

U Denveru su prilično iznenađeni time što njihov centar nije izabran da igra na Ol Star utakmici i mada ne sumnjaju da je to već sledeće sezone neizbežno, ostaje nejasno kako se nije našlo mesta za igrača koji je na svojoj poziciji pokazao više od nekih drugih (DeMarkus Kazins, DeAndre Džordan), bar u prethodnih 25 utakmica.

Trener Denvera, Majkl Meloun, čak iznosi svoje mišljenje da je Nikola Jokić u tom periodu bio najbolji visoki igrač u ligi. Samo da podsetimo da njegovi proseci u poslednjih deset utakmica iznose 24.9 koševa, 11.4 skoka i 4.9 asistencije!

Denver nije lako pobedio Feniks, naprotiv, utakmica je prelomljena tek na kraju treće četvrtine a Jokić je opet imao “bezobrazno“ dobre cifre: 29 poena, 14 skokova i osam asistencija! Pored njega odličan je bio Galinari sa 25 ubačenih koševa, a pobeda je ostvarena bez Emanuela Mudiaja, koji je propustio i treći meč za redom zbog povrede leđa.

Grumenja i sledeću utakmicu igraju protiv Feniksa, ovoga puta u gostima, a do tada će se znati i kakva je priroda Jokićeve povrede, mada je verovatno da će ga Meloun poštedeti i u slučaju da se ispostavi da nije ništa ozbiljnije u pitanju.


22.1.2017. NBA: Nema izgovora, Nikola Jokić i Denver planiraju u plej-of