Nikola Jokić se vratio u Kolorado

NBA: Nikola Jokić se vratio u Kolorado, na redu je Orlando!

Pogled na NBA raspored nam govori da nas očekuje još jedno veče uz najjaču košarkašku ligu na svetu, pošto se u rasporedu timova pojavilo ime Denver!


Naime, ekipa u kojoj nastupa Nikola Jokić se vratila iz Londona i na svom parketu, odnosno u Pepsi Centru, dočekuje Orlando.

Denver je u Londonu bez ikakvih problema savladao Indijanu, ekipu koja ima preko 50% pobeda, a Nikola Jokić je još jednom bio najzapaženiji na terenu sa ubačenih 22 poena i uhvaćenih 10 lopti. Ni to nije sve, pošto je srpski reprezentativac ostao ”kratak” za samo tri asistencije do tripl-dabla!

Koliko je Jokić dobar u tom segmentu igre dovoljno govori podatak da je od njega na utakmici više uspešnih dodavanja imao samo plejmejker Indijane, Džef Tig (9), a u ekipi Denvera samo je Mudiaj uspeo da ima isti učinak (7)!

Jokić se ustalio u prvoj petorci, što su mnogi i predviđali da će se i dogoditi veoma brzo posle početka sezone. Na ofanzivnom planu, cela ekipa deluje sposobna da u svakom meču prebaci 120 poena, pa bi uz bolju odbranu košarkaši Grumenja možda i došli u situaciju da se bore za plej-of.

Orlando je protivnik po meri Denvera, kojeg su savladali u decembru i to na Floridi, kada je Jokić ubacio 14 poena. Čarobnjaci su izgubili pet od svojih šest prethodnih mečeva na Zapadu, mada generalno nisu tako loši na gostovanjima.

Denver je mnogo bolji u prethodnih deset okršaja – ekipa iz Kolorada je svog rivala pobedila 7 puta.

Koja kvota je dobitna u Meridianbet ponudi za ovaj susret?


12.1.2017.NBA i Nikola Jokić doputovali u London!