NBA: Nikola Jokić sprema za novi tripl-dabl, na redu je Dalas

NBA: Nikola Jokić spreman za novi tripl-dabl, na redu je Dalas

Posle prvog tripl-dabla u karijeri, Nikola Jokić je sebi dopustio nešto slabiji učinak u okršaju sa San Antoniom, kada je na parketu proveo svega 15 minuta, a njegov tim izgubio sa 121:97.


Ipak, srpski košarkaš je i za toliko malo vremena uspeo da ubaci 11 poena uz procenat šuta od preko 50%, međutim nedostajali su njegovi skokovi (imao samo jednu uhvaćenu loptu) i asistencije. Ovo drugo je pogotovo osetio Kenet Farid, košarkaš koji je najviše dobio otkako je Jokić postao nezamenljivi član prve petorke Denvera, koji je Teksašanima ubacio svega 4 poena!

Sa njim u igri, Denver ima potrebnu dimenziju da bi se posle 4 godine odsustva najzad domogao plej-ofa, a to su prepoznali i klub i navijači. Uostalom, Grumenja sa njim u početnoj postavi imaju odnos pobeda i poraza 15-13, a bez njega 7-13!

Odnedavno je Nikola počastvovan još jednim priznanjem, doduše neformalnim, ali iz kojeg se odlično vidi kakav utisak ovaj skromni Somborac ostavlja na sve oko sebe.

Od pre izvesnog vremena on poslednji istrčava na teren prilikom predstavljanja igrača, što je u NBA klubovima rezervisano za zvezdu tima ili najomiljenijeg košarkaša  kod navijača.

Priliku za novo pojavljivanje pod reflektorima, Nikola Jokić ima već u ponedeljak kada u Denver stiže Dalas, ekipa koja takođe ima aspiracije na osmu poziciju u zapadnoj konferenciji i koja za Grumenjima zaostaje samo dve pobede.

Dalas se nalazi u seriji od 4 uzastopne pobede, što se poklopilo sa dolaskom Jogija Ferela, beka koji nije bio ni na draftu, a sa Dalasom je potpisao ugovor na samo 10 dana! Od tada njegov tim nije izgubio nijednu utakmicu, a on u proseku postiže 17.8 poena i ima 5 asistencija!

Denver će biti oslabljen neigranjem jednog od najvažnijih košarkaša, Danila Galinarija, kome se predviđa desetak dana pauze.

U oba prethodna susreta ove sezone slavili su domaćini. Da li će tako biti i u trećem okršaju? Meridianbet kvote pogledajte ovde.


22.1.2017. NBA: Nema izgovora, Nikola Jokić i Denver planiraju u plej-of