NBA: odlazak u Sakramento gotova stvar, čeka se samo da Bogdanović objavi

NBA: odlazak u Sakramento gotova stvar, čeka se samo da Bogdanović objavi

Kako se sve dublje ulazi u leto, sve je izvesnije da će Srbija u NBA pored Nikole Jokića, dobiti još najmanje jednog novog predstavnika i bar nekoliko novih razloga nedeljno da se provode besane noći!


Bogdan Bogdanović je pečat na odličnu sezonu posle osvajanja Evrolige sa Fenerbahčeom, stavio dopunom u vidu krune šampiona Turske. Njegova karijera bi, međutim, trebalo da dobije novu potvrdu odlaskom u NBA, tačnije u Sakramento, klub u kome između ostalih, poslove vezane za dovođenje novih košarkaša obavlja Vlade Divac.

Sam Bogdanović je izjavio da će konačnu odluku doneti za par dana, ali sve što se događalo protekle sedmice nagoveštava da je stvar već završena i da će on u košarkaškoj sezoni 2017/18 nositi dres Kraljeva.

U medijima se mnogo spekulisalo oko visine ugovora, spominjale su se cifre od preko 30 miliona koje su izazvale mnogo bure u američkoj košarkaškoj javnosti i podelu mišljenja oko toga da li srpski reprezentativac vredi baš toliko novca.

Na jednoj američkoj tv stanici su sebi dopustili da u prilično nekorektnom maniru komentarišu košarkaške i sportske vrednosti člana reprezentacije Srbije koja je na Olimpijskim igrama osvojila srebrnu medalju izgubivši u finalu od slekecije SAD.

Priče oko vrednosti ugovora su se najzad svele na 27 miliona dolara za tri godine, što se očekuje da Bogdanović, koji je svojevremeno na draftu izabran od strane Feniksa, zatim preuzet od Sakramenta, potvrdi u veoma bliskom roku.


26.1.2017. Evroliga: Bogdanović i Kalinić moraju da pobede, rival nikad lakši!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *