Hjuston Rokits San Antonio NBA

NBA plejof: Počela je druga runda. Lebron, Kavaj i Harden na potezu

Utakmicom između Bostona i Vašingtona počela je druga runda NBA plejofa, a sada su na redu Klivlend, Toronto, San Antonio i Hjuston.

Aktuelni NBA šampion Klivlend Kavalirsi od 1:00 dočekuju Toronto u reprizi prošlogodišnjeg finala Istoka. Opet je Toronto loše počeo plejof, ali su uspeli da u sedam utakmica prođu Janisa Adetokumba i Milvoki Bakse.

Sada je pred njima prepreka koja se čini nepremostvom. Iako su se prošle sezone borili Klivlend ih je rutinski prošao. Iako ove sezone tim iz Ohaja ima velikih problema u odbrani ne deluje da nešto više šanse ima Toronto ovoga puta.

Reptorsi su pre svega u plejofu napadački loši, previše se sve svodi na individualne kvalitete Demara Derouzana i Kajla Laurija. Previše predvidiv napad tima iz Kanade neće moći da zada veće probleme Klivlendu, ali vruć domaći teren će biti problem.

Prve dve utakmice u Ohaju će bez sumnje pripasti Klivlendu, ali će se Toronto vratiti na svom terenu. Još jednom ćemo gledati Kavalirse u finalu Istoka, a maksimum koji Reptorsi mogu da pruže su dve pobede.

Druga serija koja počinje večeras je ona od koje se očekuje najviše zabave. U teksaškom derbiju sastaće se San Antonio i Hjuston. Rokitsi su najugodnije iznenađenje ove sezone u NBA, a Sparsi uspešno prave tranziciju u sezoni kada više nema Tima Dankana.

Nikako Hjuston ne odgovara San Antoniju i ovde će biti zanimljivo. Sparsi imaju veliki broj loših defanzivaca u ekipi i u duelima sa ekipom Rokitsa koja ima odlične šutere i igra brzo to će biti problem.

Postavlja se pitanje i ko će čuvati Džejmsa Hardena, jer su i Kori Džozef i Toni Parker trenutno skromni što se tiče defanzive.

Ipak napadački San Antonio može da parira, a Kavaj Lenard i Oldridž bi pod košem mogli da naprave velike probleme Rokitsima. Biće ovo duga i zanimljiva serija, a prognoza je da ćemo gledati sedam zanimljivih mečeva posle kojih će San Antonio u još jedno finale Zapada.