Pau Gasol NBA

NBA: San Antonio ide dalje, a vi igrajte na poene

Već su tri ekipe prošle u polufinale konferencija, a prva runda NBA plejofa se nastavlja duelima Toronto – Milvoki i San Antonio – Memfis.

Na svom terenu Grizlisi su uspeli da upišu dve važne pobede i posle furioznog starta Sparsa od 2:0 dođu do izjednačenja u seriji. Ipak tim Grega Popoviča je dobio peti meč i sada ima šansu da završi seriju.

San Antonio će ovde pobediti i hendikep od 5,5 poena će biti dovoljan da vam duplira ulog – kvota je tačno 2.00. Nema snage Memfis da ovde napravi korak ka sedmom meču, a uz dvojku treba odigrati i na starijeg Gasola.

Granica na njegove poene je premalih devet, a sigurno je da će biti dvocifren. Takođe granica na Denija Grina je samo šest poena, ili prevedeno na njegovu igru – dve trojke. Toliko će i pogoditi-

Noć će svojim duelom od 1 sat posle ponoći početi Milvoki i Toronto. Sada se igra na terenu Baksa, a trenutnu prednost u seriji od 3:2 imaju Reptorsi.

U ovom meču je mnogo teže prognozirati pobednika. Toronto je po običaju loše krenuo u prvu rundu plejofa, ali je potom uspeo da dođe do bolje igrre, pre svega zato što su se Demar Derouzan i Kajl Lauri probudili. NBA plejof ne trpi kada vam superzvezde ne igraju dobro i tada se uvek gube utakmice.

Kajl Lauri do sada nije pokazao pravo lice i vreme je da zasija. Granica je 16 poena i treba odigrati na više poena. Što se tiče Serža Ibake reprezentativac Španiej teško da će imati dovoljno lopti da bi mogao da dođe do 15 poena. Kori Džozef će biti prva zamena na pozicijama 1 i 2, a preći će traženih šest poea.

Ovde će na Janisu Adetokumbu biti velika odgovornost, a teško da će ga njegov kolega Kris Midlton ispratiti sa 15 poena, ovde odigrajte minus.

NBA plejof se nastavlja, a druga runda obećava još uzbudljivije duele. Kari, Harden i Lebron su već tu, čekaju svoje rivale.