NBA

NBA: San Antonio ne sme da izgubi i treću utakmicu od Golden Stejta!

Najveći problem za San Antonio u njegovom pokušaju da se suprotstavi Golden Stejtu u trećoj utakmici NBA finalne serije Zapadne konferencije je da li će Kavai Lenard biti u sastavu ili će odsustvovati zbog povrede.

Teksašanima je pobeda neophodna ako žele da ostanu u životu, odnosno da svom protivniku ne dozvole da već posle tri utakmice ostvari praktično nedostižnu prednost. To što ne igra Toni Parker je već samo po sebi previše zakomplikovalo stvari za San Antonio, a ako bi Lenard, koji posebno dobro igra u plej-of mečevima, preskočio utakmicu broj tri, serija bi skoro sigurno bila prelomljena u korist Ratnika mnogo ranije nego što se očekivalo.

Greg Popović u potrazi za pobedom mora da na parketu dobije mnogo više od visokih igrača, pogotovo od Lamarkusa Oldriča i Poa Gasola koji su, primera radi, u drugoj utakmici zajedno postigli svega 15 poena.

Ni Pati Mils se nije proslavio zamenjujući Parkera na poziciji organizatora igre, kao ni čuvajući Stefa Karija, tako da je Popović sigurno imao pune ruke posla u pripremi treće utakmice.

NBA

Na drugoj strani, ni Golden Stejt nije sasvim bez problema pošto neće igrati Zaza Pačulija (čovek ”optužen” za povredu Lenarda), kao ni Andre Igodala. To ponovo znači odgovorniju ulogu za novajliju Patrika Mekoua koji je u meču broj 2 sa klupe postigao 18 poena.

Uključenost rezervnih igrača i jeste velika prednost za Stiva Kera u ovoj seriji, a i uopšte tokom sezone – primera radi, košarkaši koji su sa klupe ulazili u igru u drugoj utakmici postigli su čak 63 poena.

Zanimljivo je da je San Antonio u spomenutom susretu ”nadskočio” svog rivala za 9 uhvaćenih lopti više (49:40, 22 u napadu), ali je ipak taj susret izgubio sa 36 poena razlike (136:100)!

Sa ili bez Lenarda, San Antonio mora da odgovori, pa je predlog za tip kec u hendikepu i to na 3.5, po Meridianbet kvoti 2.10.


9.5.2017. NBA: Da li će San Antonio vratiti prednost domaćeg parketa?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *