NBA: Teodosić pogađao trojke!

NBA: Teodosić pogađao trojke!

Posle par utakmica u kojima je NBA kolektivu održao seminar na temu dodavanja u košarci, Miloš Teodosić je odlučio da pokaže da ni postizanje koševa ne bi trebalo da mu predstavlja problem u sezoni kojoj je zvanični početak sve bliži.


Njegovi Klipersi su doduše, izgubili predsezonski meč sa Portlandom (134:106), a kapiten srpske reprezentacije se našao u početnoj petorci. Teodosić je na parketu proveo 27 minuta, ubacivši za to vreme 15 poena, uz tri asistencije i dve uhvaćene lopte. Zanimljivo je da je bek Klipersa najpre promašio tri šuta izvan linije za tri poena, da bi kasnije pogodio sva četiri.

NBA

Nikola Jokić se u dresu Denvera oseća toliko komotno da nema sumnje da će predstavljati glavnu snagu tima iz Kolorada u nastojanju da se domgne doigravanja, što mu je prethodne sezone izmaklo za pobedu-dve.

Jokić je ostao dosledan sebi pošto je punio statističke rubrike u više parametara, postigavši za 24 minuta igre 19 poena, ali je imao i sedam uhvaćenih lopti, četiri asistencije i po jednu rampu i ukradenu loptu. Nažalost, to nije bilo dovoljno da Denver savlada San Antonio kome je pripala pobeda rezultatom 122:100.

NBA

Bogdan Bogdanović je prvi put otkako je stigao u Sakramento bio na parketu u trenutku početka utakmice koju su Kraljevi odigrali sa Lejkersima. Utakmica je završena sa neuobičajeno malim brojem koševa, pogotovo za timove koji se nalaze u Zapadnoj konferenciji. Pobedila je ekipa iz Los Anđelesa sa 75:69, a Bogdanović je ubacio sedam koševa šutirajući za tri poena samo 1/5. Učinak je dopunio sa tri uspešna dodavanja.

Ranije u toku jučerašnjeg dana, šampion Golden Stejt je u Kini pregazio Vukove iz Minesote za koje je nastupio i Nemanja Bjelica. Razlika u korist Ratnika je na kraju bila čak 32 poena (142:110), a Stef Kari je ubacio čak 40 koševa! Bjelica je za svoj tim dao sedam poena promašivši samo jedan od četiri šuta, a za 19 minuta na parketu imao je još po tri skoka i ukradene lopte, kao i dva uspešna dodavanja.


3.10.2017. NBA: Jokić po starom, debitovali Bogdanović i Zagorac


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *