NBA: Teodosić prelomio, Klipersi imaju novog plejmejkera!

NBA: Teodosić prelomio, Klipersi imaju novog plejmejkera!

Miloš Teodosić je proteklih nekoliko dana bio ”prosleđivan” u nekoliko NBA klubova, među kojima se kao najverovatnije buduće prebivalište kapitena srpske reprezentacije navodio Čikago!


Kao vrednost transfera za višegodišnji ugovor navodile su se sume od 30 do 40 miliona dolara, što je u velikoj meri privlačilo pažnju i ocene na skali od realnog do nemogućeg.

Ispalo je da od odlaska u klub u kome je slavu stekao najbolji košarkaš u istoriji sporta, Majkl Džordan, nema ništa, pa će najsrpskiji grad u Americi ostati bez čarolija jednog od najboljih plejmejkera u Evropi, barem ih neće videti kako ih Teodosić izvodi u dresu Bikova.

Sledeća moguća odredišta su se pojavila u vidu Majamija i Minesote koji su izrazili interes za bivšeg košarkaša, Borca iz Čačka, FMP-a, Olimpijakosa i CSKA. U momentu je najozbiljnije izgledala varijanta sa Minesotom koja je ostala bez Rubija, a čiji je član Nemanja Bjelica, ali je na kraju i ta mogućnost stavljena ad akta.

Miloš Teodosić

Potpuno neočekivano u igri su se pojavili Klipersi iz Los Anđelesa koji su izgubili Krisa Pola (Hjuston) i Džej Džej Redika (Filadelfija), pa su morali da pronađu rešenje za mesto organizatora igre. Imali su Klipersi posla i oko nekih drugih košarkaša, a najveći deo je obavljen zadržavanjem Blejka Grifina u ekipi, a sastav je obogaćen veoma zanimljivim igračem Danilom Galinarijem sa kojim je u prethodne dve sezone  u Denveru igrao Nikola Jokić.

Teodosić je pre konačne odluke imao u džepu ponudu od CSKA koja je obuhvatala 12 miliona evra za tri sezone, što je prema nekim poređenjima sa primanjima košarkaša u NBA ravno 24 miliona dolara, pošto u Evropi ugovori obuhvataju mnoge olakšice kao što je plaćen porez, razni bonusi, obezbeđeni automobili i stanovanje!

Srpski reprezentativac je želeo da se oproba u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, pa mu nije smetala ni manja ponuda Klipersa koju je na kraju prihvatio, a to je ugovor od 12 miliona i 300 hiljada dolara za dve godine u Los Anđelesu.

Ipak, u ugovoru je za drugu godinu navedena mogućnost izbora košarkaša, tako da se u slučaju da se Teodosić pokaže, iznos novca za tu godinu može znatno povećati.

NBA analitičari su se već pozabavili načinom na koji ovaj sjajni košarkaš može da unapredi igru Klipersa, a neki su došli do zaključka da sa Teodosićem ekipa iz Los Anđelesa sigurno ulazi u plej-of, odnosno da će u zapadnoj konferenciji zauzeti jedno od prvih osam mesta.

Još ako kapiten u LA ponese zlatnu medalju sa prvenstva Evrope…


4.7.2017. Zna li se u koji NBA klub ide Miloš Teodosić?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *