NBA Janis Adetokumbo

NBA: Toronto treba da uradi samo jednu stvar!

NBA plejof je već dobio prvu ekipu koja je prošla u polufinale konferencije – to su Klivlend Kavalirsi koji su sa 4:0 pobedili Indijana Pejserse.

Jedina serija u kojoj jedan tim na sličan način dominira je ona između Golden Stejta i Portlanda, dok je u nekima jako napeta situacija.

Toronto je izgubio prvi meč od Milvokija, ali sada je 2:2. Uspeli su na prethodnoj utakmici da limitiraju Janisa Adetokumba na samo 14 poena i pobedili su. U utakmici na ekstremno mali broj poena bili su bolji sa 87:76!

Bez raspoloženog Grka Baksi nemaju šanse da pobede. Čak i pošto je doprineo skokovima i asistencijama u prethodnom meču bez njegovog poenterskog učinka Milvoki ofanzivo postaje bezopasan.

U prva tri meča u kome je Adetokumbo igrao na svom nivou uvek su bili oko granice oko 100 poena, a pad u četvrtom meču bio je i više nego očit.

Ipak jasno se vidi da je Janis Adetokumbo već sada jedan od najboljih NBA košarkaša, a teško je poverovati da će u dva meča zaredom imati ovako mali doprinos. Očekujemo da će u večerašnjem meču ponovo zablistati.

Ipak pitanje je koliko Milvoki ima snage da u Kanadi ostvari još jednu pobedu. Toronto je u NBA uvek bio jedna od boljih ekipa na svom terenu, pogotovo u plejofu.

Ipak i ovde imamo sjajan tip. Granica na poene u ovom meču je 189,5 poena. Na prethodnom meču je palo čak 26 poena manje od te grance, a samo u drugom meču ove serije je palo više od ovog broja peona – 206.

Dvejn Kejsi još uvek čeka da njegove prve zvezde Demar Derouzan i Kajl Lauri uđu u pravu formu, a Džejson Kid se nada da će njegov mladi tim i bez Džabarija Parkera uspeti konačno da prođe prvu rundu plejofa.

Ko god ovde uspe da pobedi imaće u narednom duelu meč-loptu, ali biće ovo jako neizvestan meč. Zato odigrajte na manje poena!