NCAA

NCAA ludilo: Favoriti sigurni, Market kreće odlično

Krenula je NCAA sezona i najbolji univerziteti su uglavnom trijumfalno krenuli sezone. Tako će se i nastaviti, a najzanimljivije deluje meč Marketa i Mičigena.

Teško da Vestern Mičigen može da se suprotstavi sjajnom timu Viljanove. Domaćin je izgubio neke bitne igrače iz prošle sezone, ali ove godine Džoš Hart, Džejlen Brenson i Kris Dženkins vode tim. Klupa je soilidno popunjena, dok gosti sve nade polažu na dvojac Hejmond – Vajlder. Iako je hendikep -21,5 odigrajte na šampionski tim Viljanove.

Ksavijer je sjajan tim koji može da se bori za velike domete ove sezone. U prva dva meča sezone su pokazali zavidan napadački potencijal i uspeli da dobiju oba meča. Domaći Misuri nema takve ambicije, ali izlazi iz pobede od 50 razlike protiv nedoraslog protivnika i dovoljno je svež da se drži na pristojnoj distanci. Uz hendikep od 15,5 poena siguran je 1.

Mnogi govore da ove sezone Vejk Forest nema dovoljno konkurentan tim, ali ni oni ni UTEP za sada nisu imali ozbiljan meč. Ipak je Vejk Forest je ozbiljno NCAA ime i odigrajte 1.

Long Bič je imao dobar početak sezone, pobedili su, ali ih je onda bez problema dobila Severna Karolina. Sada se sastaju sa Luisvilom koji je svakako kvalitetniji, ali ako su 49-ersi izgubili od “Tar Hilsa” sa manje od 30 razlike imaju snage da se odupru i mnogo slabijem NCAA imenu poput Luisvila, Uz ovoliki hendikep odigrajte 1.

Ajova i Arizona bi trebalo da odigraju možda i najzanimljviiji meč večeri.Oba tima imaju dve pobede, ali Ajova mora da pobeđuje u ovakvim mečevima ukoliko želi da se suprotstavi Vičiti u svojoj konferenciji. Dvojka ima kvotu 2,45, vredi probati.

Nije Džordžtaun sjajno počeo sezonu i ima skor 1:1, kao i Arkanzas, koji je protiv Severne Dakote uspeo da pruži dobar otpor. Nema Džordžtaun snage da ovde bude toliko ubedljiv, uz hendikep -21,5 ovo je dvojka.

Jante Matem će lako dovesti svoj tim u duelu sa Furman Paladinsima do pobede, a Depaul će ipak izgubiti na domaćem terenu.

Market je daleko od dana u kojima su imali Dvejna Vejda, ali kada im dođe Mičigen moraće da pobede. Ovo je meč u kome se odlučuje kako će se odvijati sezona, a verujemo da Market može do pobede.

U duelu Lojole i Konektikata hendikep na Konektikat je premali. “UConn” je renomirano ime i trebalo bi manje-više rutinski da dobiju ovaj meč.

San Dijego ima dva poraza na startu, a tek sa UCLA-om nemaju šta da traže. NCAA ima mnogo utakmica koje se završavaju sa velikim razlikama, a ovo je jedna od njih, lako bi moglo biti preko 30 razlike.