Srbija

Neće biti lako u Ulsanu, ali Srbija želi da se iz Azije vrati bez poraza!

Kao u što glasi naslov jednog od najpopularnijih vesterna u istoriji kinematografije, Srbija će u utorak tačno u podne po srednjoevropskom vremenu izaći na teren stadiona Munsu u južnokorejskom gradu Ulsan gde će protiv jakog domaćina pokušati da na kratkoj turneji po Aziji ostane neporažena.


Za razliku od prve utakmice sa Kinom koja nije imala previše ambicija osim u slučajevima kada su joj fudbaleri u belim dresovima svojom nepažnjom to nisu dopuštali i sa sastavom koji je Marčelo Lipi prilično podmladio, Južna Koreja  će sigurno imati ozbiljnije namere, a kako one izgledaju videlo se u prijateljskom susretu protiv Kolumbije u odigranom pre četiri dana.

Oba gola za trijumf i radost domaćih navijača, postigao je napadač Totenhema Son Heung Min, dok je jedini strelac za Kolumbiju koja je nastupila u svom skoro najjačem sastavu, bio Zapata.

Reprezentacija Južne Koreje je na mundijalima učestvovala deset puta, a od 1986. godine nije propustila nijedno. Ova azijska selekcija je najveći uspeh napravila 2002. godine kada je na šampionatu organizovanom zajedničkim snagama sa Japanom stigla do polufinala postavši prva zemlja tog podneblja kojoj je to uspelo!

Uprkos kvalitetu koji nesumnjivo poseduje, Južna Koreja se na Svetski kup plasirala na ne previše ubedljiv način prilično zaostavši iza prvolasiranog Irana. U toku kvalifikacija Korejanci su sebi čak dopustili i poraz od Katara koji je u grupi osvojio svega sedam od mogućih trideset bodova.

Međutim, kada igra pred svojim navijačima, bilo da su u pitanju takmičarski ili prijateljski susreti, ova reprezentacija je praktično  nepobediva! Poslednji poraz Južna Koreja je doživela od Kostarike pre više od tri godine, a u međuvremenu je na sedamnaest zvaničnih mečeva ostvarila čak 13 pobeda!

Srbija

Srbija je savladala Kinu bez primljenog gola, ali se u nekim trenucima videlo da je odbrambeni red potpuno neuigran, što se delimično može pripisati promeni postavke koju je doneo vršilac dužnosti Mladen Krstajić. Oko izbora selektora se u dobro poznatom stilu naših prilika i dalje pravi fama, a Krstajić je i dalje jedno od imena koje se nalazi u igri.

Sastav koji će nastupiti u Ulsanu će se znatno razlikovati od onog koji se suprotstavio Kini u Guangžou pošto su se u Evropu vratili Kolarov, Tadić, Kostić i Duško Tošić, a biće zanimljivo videti da li će se Krstajić opredeliti da u njemu prevladaju momci koji su pre dve godine doneli zlato sa Novog Zelanda.

Srbija je ove godine poražena samo u Beču, pa bi bilo lepo da je i završi na taj način. Meridianbet pobedu Orlova plaća kvotom 2,70, dok iks vredi 3,20. Prethodne dve prijateljske utakmice ovih rivala završene su sa po jednom pobedom na obe strane, a novi okršaj nam ”miriše” na nerešeno i to na tačan rezultat 2:2 koji vredi 16,00!


10.11.2017. Srbija – Kina: Krstajić na klupi, Piksi u publici


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *