Nejmar u PSŽ-u: da li je najzad gotovo?

Nejmar u PSŽ-u: da li je najzad gotovo?

Pošto je veliki Zlatan Ibrahimović svojevremeno kada je stigao u PSŽ, bio predstavljen  ispod monumentalnog Ajfelovog tornja, očekuje se da i Nejmar posle istovetnog upoznavanja sa navijačima kluba sa Parka prinčeva, isporuči takođe veliki broj trofeja kao i slavni Šveđanin.


Po svemu sudeći, ono što je u priteklih nekoliko dana bilo sve izvesnije, obistinilo se tako što se Nejmar lično pozdravio sa svojim sada već bivšim saigračima i napustio trening Barselone u kojoj prema prvim informacijama i ne deluju previše razočarano.

U stvari, kao da se na Nou Kampu osetila i neka vrsta olakšanja posle dugotrajnih spekulacija, a i cele priče o odlasku brazilskog fudbalera. Ispalo da se on relativno krako zadržao u katalonskom velikanu gde je proveo četiri godine, što u poređenju sa Mesijem koji je član Barselone još od 2001. deluje kao mali odmor naspram celog nastavnog časa.Nejmar u PSŽ-u: da li je najzad gotovo?

Suma koja je u pitanju je toliko vrtoglava da ”sića” koju je dobio Pol Pogba za dolazak na Old Traford nije ni blizu poređenja, a to šta se dešava i odakle toliki novac u fudbalu kojim se ovog leta razbacuje ne samo virtuelna populacija na društvenim mrežama, već i mnogobrojni vlasnici klubova širom planete, pitanje je za mnogo opsežniju analizu i prostor.

Ovako, Nejmar koji još nije ni Mesi, ni Ronaldo, moraće da se izbori sa tom činjenicom da iako će zarađivati više od njih dvojice, još nije pokazao i da je bolji fudbaler od njih, ni nezvanično, a pogotovo ne zvanično ako se takav status meri brojem dobijenih nagrada za najboljeg fudbalera na svetu.

No, to je već problem za PSŽ, koji je svoje masivno ulaganje u ekpu uspeo da naplati samo u Francuskoj, dok u Evropi (čitaj Ligi šampiona), još nije ”omastio brke” nikakvim opipljivijim uspehom. Nejmar sigurno ima na umu da što grandiozniji bude spektakl ispod Ajfelove kule, to će biti preciznije merenje njegovog i Ibrahimovićevog učinka u dresu Svetaca, a samim tim i količina pritiska na njegovim plećima. Jer pored sebe, on ovoga puta neće imati Lionela Mesija.


17.6.2016. Tri kluba daju po 200 miliona za Nejmara


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *