Nema odustajanja - Partizan je rešio da se igra i majstorica!

Nema odustajanja – Partizan je rešio da se igra i majstorica!

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je Partizan poslednji put pobedio Cedevitu,  što je upravo ono što je potrebno Crno-belima da se ne bi već posle druge utakmice oprostili od plej-ofa.


Imao je rekorder ABA lige dosta problema u prethodnom periodu, koji se uglavnom odnose na zdravlje košarkaša. Mnogobrojne povrede i poznata situacija sa razboljevanjem nekolicine igrača na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, dovele su do toga da je Partizan često bio nekompletan ne samo na utakmicama, nego i na treninzima.

U klubu niko u tome ne traži opravdanje, ali jedan od razloga što su Crno-beli izgubili drugo mesto u završnici ligaškog dela sezone je i preveliki broj malera koji ih je zadesio.

Aleksandar Džikić za ovaj susret računa na skoro sve košarkaše, iako sa nedovoljnim brojem treninga, a jedino nije sigurno da li će Uroš Luković biti dovoljno spreman do početka utakmice.

Sa druge strane, trener gostiju iz Zagreba, Veljko Mršić, ima na raspolaganju kompletan sastav pošto se oporavio Marko Arapović, a Marko Tomas nije igrao u domaćoj ligi da bi se odmorio upravo za okršaj u dvorani Aleksandar Nikolić.

Partizan

Cedevita nije pauzirala od prvog duela u zagrebačkoj Dvorani sportova, već je u međuvremenu savladala Šibenik, što je Narandžastima bila 16. pobeda u poslednjih 17 utakmica u svim takmičenjima!

Ako se ne računa ona čuvena utakmica na Fajnal foru u Beogradu pre tri godine, Zagrepčani su Partizan u Beogradu pobedili samo jednom i to u prvom delu aktuelne sezone.

Domaći teren i dobro poznata podrška publike koja je inače drži rekord posete u ovoj sezoni, jeste jedan od važnih činilac na koji će se Partizan osloniti u nastojanjima da izbori majstoricu u Zagrebu. Uostalom, Crno-beli su u Beogradu pobedili u poslednjih 12 utakmica u regionalnom takmičenju.

Međutim, i u tom podatlu se krije mala ”začkoljica” koja navodi na oprez. Naime, ako se ne računaju mečevi koje su Crno-beli izgubili u FIBA Ligi šampiona, poslednji protivnik koji ih je savladao na njihovom parketu je upravo Cedevita!

Meridianbet je procenio da je Partizan favorit sa hendikepom od -4.5 poena. Možda bi pravi tip trebalo tražiti upravo u tom rasponu, odnosno pobedu domaćina sa razlikom od 1-6!


18.3.2017. ABA liga: Može li Partizan da preuzme prednost od Cedevite?