Nemački fudbal: Bilefeld zna način za treći uzastopni trijumf!

Nemački fudbal: Bilefeld zna način za treći uzastopni trijumf!

I Bilefeld i Bohum imaju dosta razloga da žele bodove u susretu koji se u ponedeljak uveče igra pod reflektorima stadiona Bilefelder Alm, samo su u pitanju nešto drugačiji motivi.


Naime, domaćin stremi ostvarenju stopostotnog učinka od početka lige, čime bi postao jedini tim sa svim pobedama posle tri odigrana kola, dok je gost bez trijumfa u prva dva, pa su njegove ambicije o osvajanju sva tri boda savim razumljive.

Bilefeld je posle odličnog početka u Cvajti na svom terenu izgubio duel u DFB kupu od Dizeldorfa, ali tek u produžecima (1:3) iako je prvi došao do vođstva, što je prvi takmičarski poraz za ovaj tim još od aprila. Bilefeld je inače, prošle sezone izbegao ispadanje iz Bundeslige 2 izvanrednom serijom u kojoj je na deset poslednjih ligaških mečeva izgubio samo okršaj sa Štutgartom!

Za razliku od svog domaćina, Bohum je u prva dva kola osvojio samo bod, što im se prvi put desilo u 13 sezona provedenih u Cvajti, ali je u kupu savladao Notingen na gostovanju sa 5:2, što je ekipi dalo podsticaj da očekuje nešto više od odmeravanja snaga sa Bilefeldom.

Ovi ligaši se veoma dobro poznaju, a u raznim takmičenjima su se sastali čak 44 puta: Bohum je u tim susretima imao više uspeha zabeleživši 18 pobeda napram 11 koliko je uknjižio Bilefeld. Zanimljivo je da je Bilefeld prvi put posle 17 godina pobedio u prve dve utakmice ligaške sezone, ali podatak da su svog protivnika u prethodnih pet okršaja na Bilefelder Almu, odnosno Šuko areni kako se trenutno zove iz sponzorskih razloga, savladali samo jednom, dovoljno govori o neizvesnosti koja nas očekuje na ovom duelu.

Trebalo bi da bude najmanje tri gola, što i jeste predlog za tip, a ostatak Meridianbet kvota se nalazi ovde.


23.3.2015. Nirnberg – Bohum


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *