Nemački fudbal: Dizeldorf i Braunšvajg za kraj prvog kola Cvajte

Nemački fudbal: Dizeldorf i Braunšvajg za kraj prvog kola Cvajte

Večernji termin ponedeljkom je godinama unazad sinonim za pravo vreme za nemački fudbal jer se tada igra poslednja utakmica kola Bundeslige 2, u fudbalskoj populaciji poznatijoj pod imenom Cvajta!


Ovoga ponedeljka to zadovoljstvo će nam priuštiti Dizeldorf i Braunšvajg čija su puna imena Fortuna i Ajntraht takođe dobro poznata. Radi se o susretu timova koji se dobro poznaju i koji su u protekle dve decenije odmeravali snage u različitim nivoima nemačkog fudbala, počev od Regionalne lige, preko treće lige pa sve do Cvajte. Domaćin je prethodnu sezonu završio u sigurnosti sredine tabele, dok je Braunšvajgu malo nedostajalo da bude drugi i direktno se plasira u Bundesligu! Nažalost, u utakmici pretposlednjeg kola je doživeo težak poraz od Bilefelda (6:0), što je ekipu odvelo u plej-of gde je Volfsburg bio uspešniji i pobedio u oba meča istim rezultatom 1:0.

Na utakmici će biti obeležen lep jubilej trenera Dizeldorfa Fridhelma Funkela kome će to biti 800. put da sedi na klupi neke ekipe. Zanimljivo je da je ovaj stručnjak najiskusniji u Cvajti, a da je u karijeri trenirao samo nemačke klubove.

Sa druge strane, Torsten Liberkneht se u ulozi trenera Braunšvajga nalazi već deset sezona, a poseban kuriozitet je da je debiotovao baš u susretu sa Dizeldorfom još 2008. godine kada su se timovi takmičili u Regionalnoj ligi Sever.fudbal

Najveći problem koji je Dizeldorf imao prošle godine je slaba efikasnost, odnosno mali broj postignutih golova (37) u čemu su bili bolji od samo četiri tima. Takođe ni učinak na svom terenu nije za posebnu hvalu, jer je 19 osvojenih bodova bilo dovoljno tek za pretposlednje mesto na takvoj tabeli.

Sa druge strane, iako je ugrabio čak 24 boda na gostovanjima prošle sezone, Braunšvajg je postigao samo 15 golova, što je više od samo tri tima u celom takmičenju!

Ovaj susret će biti 50. takmičarski okršaj dva kluba u kojima domaćin ima tri pobede više (18:15), uključujući i oba trijumfa u prethodnoj sezoni, čime se u potpunosti revanširao za dva poraza godinu dana ranije.

Meridianbet kvote za ovu utakmicu se nalaze ovde.


25.5.2017. Nemački fudbal: Volfsburg na popravnom protiv Braunšvajga!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *