fudbal

Nemački fudbal: Drezden želi istorijsku pobedu na Milertoru!

Milerntor stadion u Hamburgu će u ponedeljak uveče biti poprište poslednje utakmice drugog kola Bundeslige 2 u kojoj se sastaju domaći Sent Pauli i Dinamo iz Drezdena.


Obe ekipe su novu prvenstvenu sezonu započele minimalnim pobedama – Sent Pauli je drugi uzastopni put pobedio Bohum na njegovom terenu, dok je Dinamo pred svojim navijačima nadigrao Duizbrg.

Dobri poznavaoci jedne od najpopularnijih fudbalskih takmičenja u Evropi čiju popunjenost stadiona na utakmicama mogu da sanjaju i mnoge prve lige, kažu da Sent Pauli spada u grupu timova koja konkuriše za ulazak u Bundesligu. U svakom slučaju, ekipa iz Drezdena je veoma prikladan gost za Pirate iz predgrađa Hamburga, pošto do sada nikada nisu uspeli da slave na Milertoru.fudbal

Visoko motivisan će biti i trener domaćeg tima, Olaf Jansen, kome će okršaj sa Dinamom biti prvo takmičarsko predstavljanje navijačima Sent Paulija.

Zanimljivo je da je tokom leta Dinamo dobio veliko pojačanje baš iz Sent Paulija pošto je nekadašnji kapiten Pirata Seren Gonter za novo mesto prebivanja izabrao Drezden. Trener gostiju je dobro poznarto ime u Cvajti, Uve Nohaus, koji na ovo gostovanje nije poveo Paskala Testroa i Niklasa Hauptmana, ali mu je na raspolaganju novajlija Ero Markanen.

Ono što važi za okršaje ovih timova na Milertoru, skoro u istoj meri važi i za duele u Drezdenu pa tako imamo situaciju da je domaćin skoro apsolutni favorit, bilo kako da se zove! U prethodnih 12 susreta u okviru Cvajte i Regionalne lige, gost je pobedio samo jednom i to je bio Sent Pauli u sezoni 2013/14.

Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


28.7.2017. Nemački fudbal: može li domaćin do pobede posle četiri godine?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *