fudbal

Nemački fudbal: Može li Union Berlin na čelo Cvajte?

Prošlo je više od tri meseca od kada je Union Berlin poslednji put izgubio ligašku utakmicu, a pobeda u susretu sa Nirnbergom bi ga dovela na prvo mesto tabele u popularnoj Cvajti.


Doduše, Berlincima je obilato pomogao Štutgart svojim lošim rezultatima u tri poslednja kola, ali to nije problem kojim bi trebalo previše da se bave fudbaleri Jensa Kelera, već da nastave sa serijom pobeda koja traje već pet utakmica.

Union Berlin bi u zavisnosti od rezultata mogao i da postane ekipa sa najefikasnijim napadom u Cvajti, pošto je to i dalje Štutgart sa dva data gola više (41).

Najveći adut domaćih je međutim, najbolja odbrana koja je protivnicima dopustila svega 24 pogotka u ligi, odnosno svega osam pred svojim navijačima.

Na prvi pogled bi se u ovom duelu moglo očekivati uzbudljiva utakmica sa puno pogodaka, što i jeste karakteristika okršaja ovih timova u prošlosti. Podatak da je na prethodnih pet viđeno čak 22 gola, dovoljno govori u prilog takvom zaključku, ali se iz arhive može izvući još ponešto.

Naime, Nirnberg nema naviku da gubi od svog aktuelnog protivnika, pa čak ni kao gost. Sve što je Union Berlin uspeo da uradi u prethodnih sedam okršaja sa Nirnbergom je jedan jedini remi, sve ostalo su porazi!

Meridianbet ipak procenjuje domaće kao velikog favorita, ali da li će se to potvrditi i pod reflektorima starog stadiona Sadova?


3.10.2016. Cvajta: bez puno golova na Mercedes Benc Areni?