Nemački fudbal: Volfsburg na popravnom protiv Braunšvajga!

Nemački fudbal: Volfsburg na popravnom protiv Braunšvajga!

Kao i mnogi drugi sportovi, fudbal takođe ima jedno pravilo, a to je da ”dok jednom ne smrkne, drugom ne svane”, pa se tako Volfsburg posle poraza od Hamburga u poslednjem kolu Bundeslige obreo u plej-autu!


Već samo po sebi je dovoljno zanimljivo to što je Vukovima presudio Hamburg, koji je u par navrata tokom prethodnih sezona bio u sličnoj situaciji, u kojoj bi se našao ponovo da nije bilo pogotka Valdšmita na asistenciju Filipa Kostića u 88. minutu tog susreta.

U svakom slučaju, Volfsburg sada mora da u dve nimalo lake utakmice sa Braunšvajgom nadoknadi sve ono što nije uspeo da uradi tokom sezone, pa da se i sledeće godine na Folksvagen Areni gleda bundesligaški fudbal.

Vukovi su imali šanse da ranije izbegnu ovakav razvoj situacije, ali su u poslednjih pet kola pobedili samo jednom, pa će sezonu morati da produže za još dve utakmice. Jedan od razloga neočekivano lošeg plasmana je i niska efikasnost koju je Volfsburg ispoljio, iako je u ofanzivnoj liniji imao neke od proverenih strelaca kao što je Mario Gomez. Nažalost, učinak od 34 postignuta gola je bio bolji samo od Darmštatovog i, zanimljivo, Hamburgovog bilansa.

fudbal

Sa druge  strane, Braunšvajg je plasmanom na treće mesto u Cvajti postigao i više nego što se očekivalo: nijedna trećeplasirana ekipa u istoriji ove sjajne lige nikada nije osvojila više od 66 bodova! Ipak, čak i takav učinak je bio nedovoljan za direktan plasman pošto su prva dva mesta i ekspresni povratak u Bundesligu osvojili Štutgart i Hanover.

Braunšvajg je pobedio u četiri od pet poslednjih mečeva u Cvajti, ali i doživeo težak poraz od Bilefelda (6:0), što im je bio tek drugi u 15 prethodnih takmičarskih utakmica!

Ekipa koju sa klupe vodi Torsten Liberkneht, poslednji put je plasman među najbolje klubove u Nemačkoj osvojila 2013. godine, a zanimljivo je da su sa Volfsburgom od kraja 80-ih godina prošlog veka odigrali imali samo dva okršaja u kojima su jednom pobedili Vukove, a drugi put odigrali nerešeno!

Inače, sa izuzetkom Dizeldorfa 2012. godine, u prethodnih sedam slučajeva Bundesligaši su šest puta bili uspešniji u plej-aut duelima. Predlog za tip u ovom slučaju je pobeda domaćina, ali iz iksa po Meridianbet kvoti 4.36.


8.12.2015. Volfsburg na bod od nokaut faze


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *