Partizan Napredak

Nemanja Tubić: Borićemo se za Evropu do kraja

Kada je trener Rašović rekao da Napretku cela sezona staje u meč s Radničkim, a odmah potom Čarapani izgubili od Nišlija, mnogi ljubitelji fudbala pomislili su da ovaj klub nema više šanse za izlazak na evropsku scenu.

Igrače ipak ovaj poraz nije demotivisao, pa su u 35. kolu plej off-a pregazili Ivanjičane i zaradili nova 3 poena koja su ih vratila u trku za četvrto mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Javor je poražen rezultatom 3:0. Nemanja Tubić, dugogodišnji internacionalac iz Rusije, Ukrajine, Norveške…koji je zimus pojačao Čarapane, za Meridian je govorio o prethodnim mečevima, ali i daljim ambicijama i šansama ovog superligaša.

U prvom poluvremenu utakmice sa Javorom imali smo dosta šansi, ali slabiju realizaciju, što je generalno jedan od problema koji nas muči ovog proleća. U drugom poluvremenu, posle penala Silvića sve je bilo mnogo lakše. Čim smo uspeli da “otvorimo” protivnika silovito smo išli ka njihovom golu i postigli još dva pogotka“, objašnjava Tubić.

Ovaj meč razbio je “prokletstvo” od četiri vezana poraza koja je  u prethodnim mečevima zabeležio Napredak. Kako Tubić objašnjava, mnogo je faktora za nešto slabiju igru u prethodnom period, ali je bitno da su se ponovo vratili u igru.

Cele godine igramo dobro i zaista bi bila šteta da ne uđemo u Evropu. Ako se to ipak ne desi, to neće biti nikakav skandal niti katastrofa. Klub je je pre dve godine bio u Prvoj ligi, a sada ima šansu za Ligu Evrope i to je jasan znak koliki smo korak napred napravili. U svakom slučaju mi ćemo se svim silama boriti za ulaznicu na međunarodnu scenu“, ističe Tubić.

Kako kaže, u njegovom klubu vlada jedna zdrava i prijateljska atmosfera i on i njegovi saigrači su optimistični kada je u pitanju završetak takmičenja u Superligi. Svesni su da su ove godine igrali dobro, ali da im sreća nije baš bila naklonjena pa su rezultatski prošli malo lošije u odnosu na pokazani kvalitet. Velika podrška su im i navijači jer su, kako neki podaci pokazuju, njihove utakmice najgledanije odmah iza mečeva “večitih”.

Pravnih prepreka nema – Napredak je dobio licencu za učešće u takmičenjima pod okriljem UEFA. Sve što je sad potrebno jeste da preostale mečeve odigraju najbolje što mogu.

Već 17. marta, Čarapani će se sastati sa ekipom Mladosti iz Lučana koja se trenutno nalazi na “najtraženijem” četvrtom mestu sa ukupno ostvarenih 33 boda. Napredak zaostaje sa 4 boda manje.

Mladost ima dobru ekipu sa kvalitetnim iskusnim igračima. Očekujem tešku utakmicu, ali smatram da su svih osam ekipa u plejofu  ujednačenog kvaliteta, pa ćemo zato i ovog puta ići na pobedu“, obećava Tubić.