finale

Neočekivano finale u Italiji: Venecija i Trento odlučuju o prvaku!

Način na koji se ove sezone okončava plej-of šampionata Italije u košarci se po mnogo čemu razlikuje od mnogo prethodnih, a pre svega po tome što ekipe koje igraju finale, Venecija i Trento, ne spadaju u kategoriju velikih imena na Apeninima.


I dok je Venecija ljubiteljima košarke u Srbiji najviše poznata po tome što je svojevremeno boje ovog kluba branio legendarni košarkaš Partizana i reprezentacije nekadašnje Jugoslavije, Dražen Dalipagić (kasnije i Ratko Radovanović) za Trento se ne može reći da izaziva brojne košarkaške asocijacije.

To i nije ništa čudno s obzirom da je ovaj klub osnovan tek 1995. godine, odnosno čak 70 godina kasnije od Venecije!

I dok je klub iz jednog od najpoznatijih turističkih gradova u Evropi vlasnik dve titule šampiona Italije, koje doduše datiraju još iz četrdesetih godina prošlog veka, Trento se tek tri sezone takmiči u najboljoj italijanskoj  košarkaškoj ligi.

Na putu do neočekivanog finala, Venecija je savladala Pistoju i Avelino, a Trento napravio čak dva velika iznenađenja tako što je izbacio poslednje šampione Italije, Sasari i Milano!

Plej-of serija se igra na četiri dobijene utakmice, a prednost domaćeg terena ima Venecija koja je bila bolje plasirana u ligaškom delu takmičenja.

Zanimljivo je da je oba meča ove sezone u svoju korist rešio Trento i tako bar delimično naplatio dugove iz prethodne dve kada je sa četiri pobede dominirala Venecija.

Predlog za tip je H2 i manje poena od Meridianbet granice (150.5).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *