Dočekani su reprezentativci Islanda

NEVEROVATNO: Pola Islanda na dočeku heroja sa EP!(FOTO, VIDEO)

Reprezentacija Islanda bila je pravi hit ovog Evropskog prvenstva sve do ispadanja u četvrtfinalu od domaćina Francuske.

Islanđani su prvo na veliko iznenađenje uspeli da budu prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi ispred selekcija kaao što su Holandija, Turska i Češka. Dva puta su bili bolji od Holandije i prvi put se plasirali na EP.

Nisu prestajali sa sjajnim igrama ni na samom šampionatu. Uspeli su da ostanu bez poraza u grupnoj fazi i da kao drugi u svojoj grupi prođu dalje. Put ih je naveo na Engleze u osmini finala, a tu su naneli jedan od najtežih poraza Engleskoj u istoriji.

 

Bajka se završila u četvtfiinalu gde su ubedljivo poraženi od Francuske 5:2, ali ni tada niko nije gubio simopatije prema reprezentativcima Islanda. Borili su se do samog kraja i nisu posustali ni u jednom trenutku meča.

Sada su dočekani u domovini i to kako! Spektakl se desio u Rejkjaviku kada je veliki procenat populacije Islanda došao da dočeka svoje heroje.

Fudbaleri su stajali da se slikaju sa svojim fanovima, a zajedno sa publikom su ponovili sjajno navijanje koje je oduševilo celu evropu. Sada već čuveni vikinški poklik je odjeknuo Rejkjavikom.

Nije se video kraj masi koja je došla da pozdravi svoje heroje, a njima nije bilo previše žao što je Francuska prošla dalje umesto Islanda.

Nordijci su već ispunili i više nego što se od njih očekivalo i tako ušli u legendu.