NFL - ko osvaja 51. Superboul, Atlanta ili Nju Ingland?

NFL – ko osvaja Superboul, Atlanta ili Nju Ingland?

51. NFL Superboul se igra na NRG stadionu u Hjustonu, a protivnici su Nju Ingland i Atlanta, timovi koje predvode dva fenomenalna kvoterbeka, Tom Brejdi i Mat Rajan.


Osnovna razlika između rivala nije toliko u trenutnom odnosu snaga već u činjenici da je Nju Ingland veoma blizu onoga što se u američkom sportu naziva ”dinastija”, dok se Atlanta nalazi na suprotnoj strani takve definicije.

Naime, Patriote će pokušati da dođu do svog petog prstena u devetoj Superboul utakmici u kojoj učestvuju (do sva četiri prethodna ih je predvodio upravo Brejdi), dok Atlanta još nijednom nije trijumfovala u velikom finalu.

Sokolovi su do sada najbliže osvajanju šampionske utakmice bili u sezoni 1998/99 kada su izgubili od Denvera.

Kada je u pitanju kvoterbek Sokolova, Mat Rajan, po svemu sudeći on bi trebalo da bude NFL MVP za ovu sezonu. Rajan je u poslednjih šest utakmica imao čak 18 uspešnih dodavanja za tačdaun, bez ijednog presečenog od strane protvnika!

Budući da se radi o dva najbolja napada u ligi, očekuje se veoma atraktivna utakmica koja bi trebalo da obiluje poenima. Treba reći i to da je Nju Ingland pobedio Atlantu u tri prethodna okršaja, uključujući i poslednji odigran u septembru 2013. godine.

Patriote su favoriti, ali se ekipa iz Džordžije sigurno neće predati. Meridianbet ponuda se nalazi ovde.


23.1.2017. NFL: Nju Ingland i Atlanta igraju Superboul!