NFL

NFL: Nju Ingland i Atlanta igraju Superboul!

Jedan dan nakon što je Atlanta u finalu Nacionalne fudbalske konferencije izbacila jednu od najpopularnijih ekipa u NFL, višestrukog šampiona Grin Bej, Superboul je dobio i drugog finalistu.


Nju Ingland je samo dve godine posle osvajanja četvrtog trofeja, uspeo da se plasira u osmi Superboul, što je rekord lige od kako se igra ova utakmica (1967). Treba spomenuti i da je tri godine kasnije došlo do ujedinjena Nacionalne i Američke fudbalske lige u NFL, da je Nju Ingland eliminisao najuspešniji tim u tom periodu, Pitsburg koji je vlasnik šest titula.

Ekipa iz Bostona je tako izborila priliku da se u duelu sa Atlantom, koji se igra 5. februara u Hjustonu, ovenča svojim petim NFL odličjem i izjednači sa Dalasom i San Franciskom, a pretekne Grin Bej i Njujork Džajantse.

Jedan od najboljih kvoterbekova u istoriji igre, legendarni Tom Brejdi, predvodio je svoj tim u okršaju sa još jednim velikanom koji igra na istoj poziciji, Benom Rotlisbergerom, ostvarivši tri dodavanja za tačdaun i imao ukupno bačenih 384 jarda!

Inače, Brejdi je bio suspendovan četiri utakmice na početku sezone zbog skandala u vezi sa izduvanim loptama pre dve godine, a utakmica u Hjustonu će mu biti sedmi Superboul u karijeri.

Za razliku od Nju Inglanda koji zna kako se pobeđuje u ovoj spektakularnoj utakmici, Atlanta je u svom jedinom pojavljivanju 1998. godine izgubila od Denver Bronkosa.

Mogu li Sokolovi da iznenade Patriote? Meridianbet kvote se nalaze ovde.


16.9.2016. Veterani: Najstariji igrač svakog NFL tima